Maak kennis met ons team

Bij het laboratorium voor pathologische anatomie en cytologie werken ruim 30 medewerkers. Het team bestaat uit pathologen-anatomen, medisch laboratoriumtechnologen, kwaliteitsverantwoordelijken, logistieke en administratieve medewerkers.

Het laboratorium telt momenteel zeven pathologen-anatomen. Elk van de pathologen-anatomen heeft eigen aandachtsgebieden ontwikkeld.

 

 • Dr. Marloes Luijks
  Dr. Marloes Luijks is het diensthoofd van het laboratorium. Als diensthoofd staat zij in voor de dagelijkse leiding en organisatie in het laboratorium. Als patholoog-anatoom legt zij zich in het bijzonder toe op de lever-, hemato- en dermatopathologie. Zij is eveneens nauw betrokken bij de kwaliteit van het immuunhistochemisch onderzoek, zowel door het valideren van nieuwe testen als door het opvolgen van kwaliteitscontroles van bestaande testen.

 • Dr. Gert Van den Eynden
  Dr. Gert Van den Eynden is adjunct-diensthoofd in het laboratorium en ondersteunt het diensthoofd in een deel van haar taken. Hij specialiseert zich in de hemato- en borstpathologie. In die zin maakt hij ook deel uit van de kerngroep van specialisten van de borstkliniek van GZA Ziekenhuizen. Verder legt hij zich toe op de digitale pathologie en levert hij een actieve bijdrage aan klinische studies en wetenschappelijk onderzoek.

 • Dr. Gerda Goovaerts
  Dr. Gerda Goovaerts heeft in 1990 als patholoog-anatoom het laboratorium in Sint-Augustinus opgericht. Zij richt zich op de algemene pathologie en cyologie, met interesse voor gastro-enterologie, pneumologie en neurologie.

 • Dr. Peter Vermeulen
  Dr. Peter Vermeulen legt zich als patholoog-anatoom toe op de borst-, gynaeco- en uropathologie. Hij heeft zich in het verleden als kwaliteitscoördinator binnen het laboratorium ingezet om het huidige kwaliteitssysteem te ontwikkelen. Daarnaast is hij actief betrokken bij klinische studies en wetenschappelijk onderzoek. Zo heeft hij sinds 2013 een aanstelling als gastprofessor in het "Breakthrough Breast Cancer Research Centre" in Londen en is hij sinds 2014 gastprofessor aan de Universiteit Antwerpen.
   
 • Dr. Cecile Colpaert
  Dr. Cecile Colpaert heeft zich vooral gespecialiseerd in de borst- en gynaecopathologie. Zij maakt deel uit van de kerngroep van specialisten van de borstkliniek van GZA Ziekenhuizen. Daarnaast legt zij zich ook toe op het verrichten van foetale autopsies. Binnen het laboratorium begeleidt zij ook de arts-specialisten in opleiding en is zij betrokken bij de kwaliteit van het immuunhistochemisch en het SISH onderzoek.

 • Dr. Roberto Salgado
  Dr. Roberto Salgado legt zich vooral toe op de algemene pathologie. Hij richt zich eveneens op de moleculaire pathologie en is in die zin zeer actief betrokken bij de oprichting van een Antwerps netwerk voor testen gebaseerd op de "Next Generation Sequencing" techniek. Daarnaast levert hij een bijdrage aan klinische studies.

 • Dr. Maria del Carmen Tavares
  Dr. Maria Del Carmen Tavares heeft een bijzondere interesse voor urologie, gastro-enterologie, gynaecologie en cytologie. Zij specialiseert zich eveneens in het verrichten van foetale autopsies.    

Daarnaast zijn de pathologen-anatomen betrokken bij de opleiding van arts-assistenten binnen het vakgebied. Een derde luik waarin zij actief zijn, is het patiëntgebonden en toegepast wetenschappelijk onderzoek.

Het laboratorium stelt eveneens stageplaatsen ter beschikking voor studenten in de richting "medisch laboratoriumtechnoloog" en organiseert op regelmatige basis bijscholingen in de pathologie voor de eigen medisch laboratoriumtechnologen.

Bij welke artsen kunt u terecht?

Artsen op deze dienst

» Sint-Augustinus

Artsen/zorgverleners op campus Sint-Augustinus

 • : Diensthoofd
 • : Adjunct-diensthoofd

» Sint-Jozef

Artsen/zorgverleners op campus Sint-Jozef

 • : Diensthoofd
 • : Adjunct-diensthoofd

» Sint-Vincentius

Artsen/zorgverleners op campus Sint-Vincentius

 • : Diensthoofd
 • : Adjunct-diensthoofd