Vernieuwd zorgaanbod

Beste patiënt en bezoeker

Om u ook in de toekomst topzorg op maat te kunnen bieden, herbekijken we het zorgaanbod op onze drie campussen van GZA Ziekenhuizen.

Onze uitgebreide waaier aan medische diensten blijft bestaan, doch er zijn tussen de campussen herschikkingen.

Voor campus Sint-Jozef verschuift de operatiekamer-activiteit naar de campussen Sint-Augustinus en Sint-Vincentius.

De ambulante zorg op campus Sint-Jozef wordt echter verder uitgebouwd. Uw vertrouwde artsen zullen u hier dus op hun raadpleging blijven verwelkomen.

In grote lijnen

Campus Sint-Augustinus is het zwaartepunt op het vlak van urologie, neurochirurgie, MKA, oftalmologie en plastische heelkunde (hospitalisatie) binnen GZA Ziekenhuizen.
Alle oncologische activiteiten (behandeling en wetenschappelijk onderzoek) zijn gebundeld op campus Sint-Augustinus. Op campus Sint-Vincentius worden natuurlijk wel kwaadaardige tumoren heelkundig verwijderd, maar de concrete oncologische behandeling vindt op campus Sint-Augustinus plaats.

Het zwaartepunt van de abdominale heelkunde en de vaat- en thoraxheelkunde ligt op campus Sint-Vincentius. Hier wordt tevens een hybride operatiekamer uitgebouwd. Ter aanvulling van dit aanbod wordt ook de voet- en wondkliniek hier gelokaliseerd.

Campus Sint-Jozef spitst zich toe op de specialismen (psycho)geriatrie en revalidatie. Ook het slaaplabo vindt op deze campus onderdak. Er is verder een aanbod op het vlak van het inwendig dagziekenhuis en de inwendige hospitalisatie, zoals voor cardiologie en pneumologie. De eerste spoedopvang wordt op deze campus aangepast aan het beschikbare zorgaanbod.

Gedetailleerd overzicht

Meer details over het zorgaanbod per campus vindt u in het schema.