Vernieuwd zorgaanbod

Beste patiënt en bezoeker

Om u ook in de toekomst topzorg op maat te kunnen bieden, herbekijken we het zorgaanbod op onze drie campussen van GZA Ziekenhuizen.

Onze uitgebreide waaier aan medische diensten blijft bestaan, doch er zijn tussen de campussen herschikkingen.

Voor campus Sint-Jozef verschuift de operatiekamer-activiteit naar de campussen Sint-Augustinus en Sint-Vincentius.

De ambulante zorg op campus Sint-Jozef wordt echter verder uitgebouwd. Uw vertrouwde artsen zullen u hier dus op hun raadpleging blijven verwelkomen.

In grote lijnen


Op Campus Sint-Augustinus vindt u een gespecialiseerd aanbod van moeder- en kindzorg met een focus op prenatale diagnostiek, fertiliteit en intensieve zorgen voor zwangeren en pasgeborenen. Daarnaast is deze campus gespecialiseerd in oncologische behandelingen - waaronder oncologische heelkunde, chemo- en radiotherapie en klinische studies. Verder zijn hier ook de borstkliniek en de kliniek voor eierstokkanker en familiale borstkanker ondergebracht.

Op Campus Sint-Vincentius ligt het zwaartepunt van de thoraxheelkunde. Met de meest bevraagde MUG-dienst van Vlaanderen is ook de spoedafdeling op deze campus een vaste waarde in het Antwerpse centrum. Daarnaast is de materniteit d.m.v. het BFHI-label een referentie inzake natuurlijk bevallen en begeleiding bij borstvoeding. Verder is hier ook het muco-referentiecentrum gelokaliseerd.

Campus Sint-Jozef spitst zich toe op (psycho)geriatrie, inwendige (dag)hospitalisatie en ambulante en gehospitaliseerde revalidatie. Ook de diabetische voetkliniek en de MS-kliniek zijn hier gehuisvest.

Gedetailleerd overzicht

Meer details over het zorgaanbod per campus vindt u in het schema.