C10SA Orthopedie

Waarmee kunt u bij ons terecht? 

Orthopedie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat.

Traumatologie is de studie van verwondingen die door een ongeval of geweld zijn veroorzaakt en de chirurgische behandeling ervan. Het wordt ook wel eens ongevallenchirurgie genoemd.

Onze afdeling telt 31 bedden.

Welke behandelingen bieden we aan?   

Op onze verpleegeenheid worden o.a. aangeboren afwijkingen van het steun- en bewegingsapparaat, bijvoorbeeld heupdysplasie, scoliose (verkromming van de rug) behandeld. Maar ook fracturen van gewrichten en botten (botbreuken), standafwijkingen van gewrichten en lange pijpbeenderen, platvoeten en ziekten aan de handen, gewrichtsafwijkingen en slijtage (artrose).

Wij streven er naar om dagdagelijks kwalitatieve zorg te verlenen en te voldoen aan de noden van onze patiënten om zo een goede patiëntentevredenheid te behalen.

Maak kennis met het team

Ons team telt 21 personen, samengesteld uit verpleeg- en zorgkundigen onder leiding van hoofdverpleegkundige Chris Hollands. We worden bijgestaan door kinesisten, ergotherapeuten en tal van vrijwilligers. We organiseren eveneens stageplaatsen voor leerling-verpleegkundigen en  logistiek medewerkers.

Het medisch luik  bestaat uit negen orthopedisten en één zaalarts. Deze laatste is dagelijks op onze afdeling aanwezig tijdens de voormiddag.

Patiënten van het handcentrum waarbij een overnachting noodzakelijk is verblijven ook op onze verpleegeenheid. Het handcentrum zelf telt drie handchirurgen die grotendeels in het chirurgisch dagcentrum werken.

Met wie werken we samen

We werken multidisciplinair, voornamelijk met de consultatie orthopedie, spoedgevallen, operatiekamer, ontwaakzaal, medische beeldvorming, kinesitherapie en ergotherapie.

Indien nodig worden er consulten gevraagd bij andere artsen binnen GZA Ziekenhuizen.

Hoe bereikt u ons?

 

C10 is te bereiken via het telefoonnummer 03 443 35 10 of per e-mail chris.hollands(at)gza.be (hoofdverpleegkundige).

C10 bevindt zich op de vierde verdieping op campus Sint-Augustinus, volg route 256.