Samenwerkingsverbanden

Iridium Kankernetwerk

Een hechte samenwerking op het vlak van de radiotherapie, de medische oncologie en de hematologie garandeert een optimale zorg verstrekking ten dienste van de patiënten uit de regio Groot-Antwerpen en Waasland.

Het Iridium Kankernetwerk werd opgericht door GZA Ziekenhuizen, AZ Klina, AZ Nikolaas, AZ Monica en AZ Sint-Jozef Malle. In het netwerk wordt de patiënt met kanker multidisciplinair opgevangen door artsen, verpleegkundigen en een uitgebreid begeleidingsteam. Samen streven ze naar de optimale diagnose, behandeling en nazorg van elke individuele patiënt.

Doordat we onze medische expertise bundelen, zijn we in staat om elke patiënt hoog kwalitatieve oncologische behandelingen aan te bieden. Zo beschikt het Iridium Kankernetwerk over de specifieke technologie en kennis om indien noodzakelijk intraoperatieve radiotherapie, radiochirurgie, brachytherapie van de prostaat, stamceltransplantatie of nieuwe geneesmiddelen in klinisch trial verband te kunnen aanbieden.

Een doorgedreven samenwerking met de overige specialisten en de huisarts is essentieel voor de manier van werken van het Iridium Kankernetwerk.

Mucoreferentiecentrum Antwerpen

Al enkele jaren is er een nauw samenwerkingsverband met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius. Hieruit ontstond het mucoreferentiecentrum Antwerpen.
Patiënten met mucoviscidose worden al jarenlang verzorgd op GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius. Deze traditie ontstond door het voormalig engagement van dr. Lutgart Van Schil op de afdeling longziekten. Het toenmalige Sint-Vincentiusziekenhuis werd door de overheid benoemd tot mucoviscidosereferentiecentrum.
De jongste jaren is een nauw samenwerkingsverband ontstaan met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, wat leidde tot de oprichting van het mucoreferentiecentrum Antwerpen op campus UZA en campus Sint-Vincentius.
Volwassen patiënten worden bij voorkeur behandeld op de afdeling longziekten van campus Sint-Vincentius, baby’s en kinderen worden behandeld op de afdeling pediatrie van het UZA. Om de overgang van kinder- naar volwassenenzorg vlot te laten verlopen, bestaat er een transitiepolikliniek.

Beide mucoteams werken vanuit één visie in een uniform beleid en treden ook tegenover patiënten en hun families als één team naar voren. Door toenemend inzicht in de pathofysiologie van mucoviscidose en door verbeterde behandelingen en longtransplantatie neemt het aantal patiënten met een mildere vorm van de aandoening toe. Bovendien verbeteren levenskwaliteit en levensduur significant.

Elektronische leveranciersfacturen

GZA VZW is samen met haar partners Realdolmen NV en Edicom bezig met een traject om inkomende EDI/XML facturen automatisch in haar boekhoudsysteem te ontvangen en verwerken.

Dit project wordt financieel ondersteund door de Connecting Europe Facility van de Europese Commissie.