A02SV Psychiatrie

Waarmee kunt u bij ons terecht?  

Deze verpleegeenheden (A01SV & A02SV Psychiatrie) zijn gespecialiseerd in crisispsychiatrie en beschikken samen over 60 bedden. De dienst is gericht op hospitalisatiepsychiatrie.

Welke behandelingen bieden we aan?    

Patiënten kunnen hier terecht voor crisisinterventie, time-out uit de thuissituatie, oriëntering naar een verder traject… Ook bieden wij mogelijkheid tot observatie en verdere diagnostiek, begeleiding bij het starten van medicijngebruik etc.

Maak kennis met het team

A01SV & A02SV hebben beiden teams met verpleegkundige en logistieke medewerkers en staan onder leiding van een hoofdverpleegkundige (Cynthia Philips).
Daarnaast bestaat het multidisciplinaire team uit psychologen, ergo- en bewegingstherapeuten en medewerkers van de sociale dienst. We doen ook regelmatig beroep op kinesitherapeuten en diëtisten.
De medische opvolging gebeurt door onze psychiaters.

Met wie werken we samen

We werken nauw samen met de afdeling psychogeriatrie in Sint-Jozef Mortsel. Verder hebben we een vlotte samenwerking met de andere geestelijke gezondheidsvoorzieningen in en rond Antwerpen.

Bereikbaarheid

U kunt telefonisch contact met de dienst opnemen via 03 283 17 31 (A01SV) en 03 283 18 31 (A02SV).

A01SV bevindt zich op de eerste verdieping op campus Sint-Vincentius, volg route 11.

A02SV bevindt zich op de tweede verdieping op campus Sint-Vincentius, volg route 21.

Aanmeldingsprocedure PAAZ

Hoe aanmelden voor een hospitalisatie PAAZ op campus Sint-Vincentius?
Aameldingen gebeuren na verwijzing van een arts of andere hulpverlener en dient telefonisch te gebeuren. Patiënten of familie kunnen zichzelf niet voor opname aanmelden.

Van de verwijzer verwachten we relevante informatie over de huidige problematiek, eventuele antecedenten en en duidelijke reden voor aanmelding.  Na overleg met de arts van wacht kan de patiënt al dan niet op de wachtlijst geplaatst worden.

De opnameverantwoordelijke is op alle werkdagen bereikbaar tussen 9 en 16.30 uur op het nummer 03 283 18 32.