Neurochirurgie

(Heelkunde van het zenuwstelsel)

Neurochirurgie richt zich op chirurgische behandeling van aandoeningen van het zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg, zenuwen) en de wervelkolom (rug en nek). Dat kan gaan om bijvoorbeeld operaties in geval van hersenbloedingen of hersentumoren, tot behandeling van hersenletsel na een ongeval of het verhelpen van zenuwpijnen door bijvoorbeeld een hernia.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?  

Neurochirurgie

Informatie over veel voorkomende neurochirurgische aandoeningen waarbij ons team u kan helpen vindt u op de website van de NeurochirurgieGroep. Daar vindt u ook een overzicht van de diagnose- en behandelmethodes, nazorginformatie, uitgebreide informatie over ons team, de raadplegingsuren en contactgegevens.

De NeurochirurgieGroep is een samenwerkingsverband van de diensten neurochirurgie van GZA Ziekenhuizen. Daarnaast maakt ook AZ St-Jozef in Malle deel uit van de groep.

Neuromodulatie

De dienst neurochirurgie van GZA Ziekenhuizen coördineert ook de activiteiten van Brai²n Antwerp, het onderzoeks- en behandelingscentrum voor neuromodulatie van GZA Ziekenhuizen.

Neuromodulatie beïnvloedt de activiteit van het centrale zenuwstelsel via bijvoorbeeld elektrische impulsen. Dit kan een oplossing bieden voor sommige patiënten met chronische pijn, oorsuizen, bewegingsstoornissen (o.a. Parkinson) of een depressie.

Waar vind ik de dienst neurochirurgie?

Afspraak maken?

Artsen op deze dienst

» Sint-Augustinus

Artsen/zorgverleners op campus Sint-Augustinus

  • : Diensthoofd
  • : Adjunct-diensthoofd

» Sint-Vincentius

Artsen/zorgverleners op campus Sint-Vincentius

  • : Diensthoofd
  • : Adjunct-diensthoofd

Verpleegeenheden

Meer informatie over onze verpleegeenheden leest u hier:

  • C08SA NKO/Neurochirurgie op campus Sint-Augustinus
  • C16SV Orthopedie/Vaatheelkunde/NKO/Neurochirurgie op campus Sint-Vincentius

Bereikbaarheid raadpleging

  • Op campus Sint-Vincentius vindt u neurochirurgie op de 1ste verdieping, volg route 65.