Met wie werken we samen?

Samenwerking met/tussen

Vanzelfsprekend werken niet alleen de teams binnen onze afdeling nauw samen. Ook buiten onze dienst zoeken we actief naar samenwerkingen om zo een nog betere patiëntenzorg te realiseren.

 

  • Voor klinische neurologie werken we nauw samen met de diensten radiologie, medische beeldvorming en nucleaire geneeskunde – zij werken met de meest geavanceerde beeldvormingstechnieken zodat we voor onze diagnoses snel kunnen beschikken over beeldmateriaal van de hersenen (cerebrale) en wervelkolom (spinale).
  • Samenwerking met de neurolinguïstiek maakt een volledig uitgewerkte psychometrische evaluatie mogelijk bij degeneratieve dementie.
  • Met de diensten neurochirurgie en medische oncologie is er een tweewekelijks overleg waar we de beste behandelmogelijkheden bespreken voor patiënten met (goed of kwaadaardige) hersentumoren en cerebrale metastasen.

Samenwerking met andere ziekenhuizen of onderzoeksorganisaties

Voor neuro-oncologie werkt de dienst neurologie van GZA Ziekenhuizen actief samen met de EORTC-Brain Tumor Group, een Europees samenwerkingsverband rond onderzoek naar hersentumoren.