Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Overweegt u een plastische of esthetische ingreep aan uw gezicht of lichaam? Dan maakt u best een afspraak met een van onze chirurgen voor een eerste, informatief gesprek over uw wensen en mogelijke operaties.

Behandelingen bij de dienst plastische, esthetische en reconstructieve heelkunde zijn op te delen in drie groepen:

  • Plastische chirurgie om medische (of soms ook psychische) redenen  - bijvoorbeeld een borstverkleining omdat een te zware boezem rugklachten veroorzaakt.
  • Esthetische chirurgie om schoonheidsredenen.
  • Bij huidtumoren en reconstructieve chirurgie gaat het vaak om doorverwijzingen vanuit andere diensten van (vooral) GZA Ziekenhuizen, bijvoorbeeld als onderdeel van een oncologische behandeling, of na een gynaecologische ingreep.

Voor de meeste operaties kunt u terecht in het dagziekenhuis. U kunt dan enkele uren na de operatie alweer naar huis. Dat geldt bijvoorbeeld voor een borstlift of borstvergroting, huidtumoren, ooglidcorrectie, oor- of neuscorrectie, liposuctie, arm- of dijlift en rimpelbehandelingen.

Voor meer ingrijpende operaties is een ziekenhuisopname vereist. Denk daarbij aan  een borstverkleining, face- of buiklift en reconstructieve ingrepen na ziekte.

Hieronder vindt u een overzicht van veelvoorkomende behandelvragen:

Gelaatsbehandelingen

Figuurcorrectie

Reconstructieve chirurgie

Meer informatie?

Meer informatie over deze en nog andere ingrepen vindt u op de websites van de verschillende plastisch chirurgen en in de folders die verkrijgbaar zijn bij de balies van de dienst plastische, esthetische en reconstructieve heelkunde. Enkele folders kunt u hieronder alvast downloaden.