Keuken

De keuken voorziet voornamelijk patiënten van een maaltijd. Maar ook onze eigen medewerkers kunnen een maaltijd bestellen die door de keuken bezorgd wordt. We doen dit alles op een hygiënisch verantwoorde wijze. Het maaltijdbevragingssysteem zorgt er voor dat we weten welke maaltijden moeten worden samengesteld. We stellen dus maaltijden samen en positioneren deze voor de verbruikersgroepen binnen het ziekenhuis.

Daarnaast verzorgt de keuken ook de catering voor vergaderingen, evenementen en opleidingen. We brengen en halen de maaltijdkarren op die gebruikt worden voor de verdeling en doen de afwas van het gebruikte materiaal. Tot slot onderhouden we ook de infrastructuur van de keuken.

Het team bestaat uit een dienstverantwoordelijke, een assistent dienstverantwoordelijke, een assistent teamverantwoordelijke, een administratieve keukenhulp en een keukenhulp. Daarnaast beschikken we over een diëtiste en oncodiëtiste.

De keuken op campus Sint-Vincentius is een mooi voorbeeld van hoe we ook op ecologisch vlak steeds innoverend trachten te zijn. Deze in 2013 geïnstalleerde keuken was de eerste in België die gedurende het ganse proces gebruikmaakt van vloeibaar ijs als koelmedium. Het idee achter dit vernieuwde koelingsconcept is de voeding op een constante temperatuur te houden, in lijn met de voedselveiligheidsnorm, enkel te koelen waar nodig is en zo minder energie te verbruiken. We stoten hierdoor drie keer minder CO2 uit. Ook onze verbruikskosten liggen nu een pak lager.

We maken het vloeibare ijs waarmee we onze voeding koelen, ’s nachts zelf aan. Dat gebeurt in generatoren waarin we het ijs mengen met water en ethanol. Vervolgens slaan we het ijs op in een vat van 13 000 liter. De volgende dag pompen we het naar de koelcellen om de maaltijden te bewaren, naar de snelkoeler die de bereide maaltijden moet afkoelen en naar de koeling van het verdeelproces. Wij zijn ontzettend blij dat wij als eerste in België gebruik kunnen maken van dit duurzame, energiebesparende concept en hiermee onze CO2-afdruk kunnen verkleinen.

Hoe bereikt u ons?

Campus Sint-Augustinus
De keuken op campus Sint-Augustinus bevindt zich in de kelderverdieping, volg route 287.

Campus Sint-Vincentius
De keuken op campus Sint-Vincentius bevindt zich op de eerste verdieping.

Campus Sint-Jozef
De keuken is telefonisch bereikbaar via 03 444 13 23.
De diëtiste is telefonisch bereikbaar via 03 444 16 37 en de oncodiëtiste via 03 443 48 43.

De keuken op campus Sint-Jozef bevindt zich in de kelderverdieping.