D15SV Pneumologie/Nefrologie/Cardiologie

Waarmee kunt u bij ons terecht?  

D15SV is een hospitalisatieverpleegeenheid voor diagnosestelling voor de medische disciplines pneumologie, nefrologie en cardiologie. Ze telt 31 bedden.

Daarnaast zijn er nog 3 bedden, specifiek uitgerust voor slaaponderzoek.
We zijn ook gespecialiseerd in het toedienen van chemotherapie waarvoor hospitalisatie vereist is. Dit specifiek voor pneumologie.

Op D15SV hospitaliseren we ook mucoviscidosepatiënten voor follow up en/of behandeling.
GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius is referentiecentrum voor volwassen mucoviscidose patiënten voor Antwerpen.

Welke behandelingen bieden we aan?    

Tijdens de opname coördineren we in samenspraak met de patiënt de gevraagde onderzoeken en behandelingen voor een vlot en zo comfortabel mogelijk verblijf. Dit houdt veelal een druk programma in, waarbij ook onderzoeken in de namiddag doorgaan tijdens de bezoekuren.

Maak kennis met het team

D15SV bestaat uit een team samengesteld uit verpleegkundigen, zorgkundigen en logistieke medewerkers en staat onder leiding van Marijke Daems, hoofdverpleegkundige.

De pneumologen en de cardiologen  werken samen met een arts specialist in opleiding.

Met wie werken we samen

We werken samen met alle medische consultatiediensten en medisch-technische diensten binnen heel GZA Ziekenhuizen, ook campusoverschrijdend zoals bv.  voor radiotherapie en coronarografie…

Indien nodig kunnen we ook advies inwinnen bij een psycholoog, een logopedist, een diëtist, het geriatrisch en het oncologisch team.

Hoe bereikt u ons?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 03 285 25 81. Via e-mail kunt u terecht bij marijke.daems(at)gza.be (hoofdverpleegkundige) of evy.boel(at)gza.be (adjunct hoofdverpleegkundige).

U vind D15SV op de vijfde verdieping op campus Sint-Vincentius, volg route 256.