30 jan 2019

Zorg aan Zet

Ook jouw mening telt!


Zorg aan Zet is een groot maatschappelijk debat over de zorg van morgen. De campagne www.zorgaanzet.net wil zoveel mogelijk ideeën en meningen verzamelen: van zorgorganisaties, zorgverleners, patiënten en gebruikers, van de man in de straat …

Wat vinden burgers belangrijk? Waar knelt het schoentje? Wat willen we in de toekomst en hoeveel hebben we daarvoor over? Zorg aan Zet wil de discussie over de zorg aanvuren. Zodat het thema zorg hoog op de politieke agenda komt in aanloop naar de Vlaamse en federale verkiezingen. Want zorg, dat beroert iedereen.

GZA steunt dit initiatief en roept iedereen warm op deel te nemen aan dit debat. Op www.zorgaanzet.net kan u uw mening geven.

Aan de hand van zes grote publieksvragen wil Zorg aan Zet tussen 29 januari en 4 maart zoveel mogelijk suggesties samenbrengen. Iedereen kan deelnemen. U kunt eenvoudig uw antwoord op één of meerdere vragen posten op www.zorgaanzet.net of reageren op de antwoorden van andere deelnemers. Uw mening is ook welkom op sociale media via de hashtag #zorgaanzet.

  1. Hoe zorgen we ervoor dat we ziekte en kwetsbaarheid als een normaal deel van het leven gaan beschouwen?
  2. Hoe zullen we onze zorg blijven betalen?
  3. Hoe kunnen mensen de juiste zorg krijgen?
  4. Hoe kunnen we alle zorg die mensen nodig hebben goed op elkaar afstemmen?
  5. Hoe zorgen we dat er voldoende zorgpersoneel is? En hoe kunnen we maken dat zij voldoende tijd hebben voor warme, kwaliteitsvolle zorg?
  6. Hoe gaat u van een systeem dat mensen geneest en behandelt naar een systeem dat mensen gezond houdt?

Zo laat u mee uw stem horen in het debat over hoe de zorg van de toekomst eruit zou moeten zien.