Met wie werken we samen?

We werken nauw samen met de dienst gastro-enterologie (maag –en darmziekten).
Patiënten worden vanuit deze dienst vaak naar ons doorverwezen. Wekelijks zijn er overlegmomenten met deze artsen om gemeenschappelijke patiënten te bespreken en een gezamenlijk beleid uit te stippelen.

Daarnaast worden alle patiënten met kwaadaardige aandoeningen besproken tijdens het wekelijks oncologie overleg met maag-darmartsen, oncologen, radiotherapeuten en pathologen.
De obesitaskliniek is een hecht samenwerkingsverband dat werd opgericht op campus Sint-Vincentius . Patiënten met extreme zwaarlijvigheid hebben nood aan een gezamenlijke aanpak door Internisten, diëtisten, psychiater en chirurgen. Al deze disciplines zijn betrokken bij de obesitaskliniek zodat per patiënt op maat een efficiënte behandeling kan worden uitgestippeld.

De afdeling kinderheelkunde heeft een zeer nauwe samenwerking met Dr. Vervloesem, kinderchirurg bij ZNA Middelheim. Complexe aandoeningen bij  kinderen worden gezamenlijk besproken en ook de ingreep wordt vaak gezamenlijk uitgevoerd.

Uiteraard is een goede samenwerking  met de  behandelende huisarts essentieel. Via elektronische weg worden deze zeer snel op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen van zijn/haar patiënt. Moeilijke behandelingen worden vaak in overleg met de huisarts gepland.