Onze methodes en technologieën

Moderne technologie en onderzoeks- of behandelmethoden
Alle afdelingen binnen de specialisatie Algemene, digestieve en pediatrische heelkunde maken gebruik van de modernste apparatuur en onderzoeks- of behandelmethoden. 

 

  • Zo streven onze buikchirurgen ernaar om waar mogelijk te werken via kijkoperaties (laparoscopie). Ook in de behandeling van dikke darmkanker kan de patiënt vaak met een kijkoperatie behandeld  worden.
  • Bij de behandeling van complexe en zeldzame buikaandoeningen zoals slokdarmchirurgie, pancreaschirurgie en leverchirurgie wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken en wordt steeds in team gewerkt tijdens en ook na de ingreep.
  • De afdeling kinderheelkunde heeft een zeer nauwe samenwerking met Dr Vervloesem, kinderchirurg bij ZNA Middelheim. Complexe aandoeningen bij  kinderen worden gezamenlijk besproken en ook de ingreep wordt veelal in team uitgevoerd.
  • De obesitaskliniek is een samenwerkingsverband binnen de campus Sint-Vincentius. Een team van toegewijde artsen zal obesitaspatiënten helpen bij hun nieuwe start. 

GZA Ziekenhuizen: koploper in ….

Onze dienst behoort tot de grotere centra in Vlaanderen wat betreft colorectale chirurgie (behandeling van aandoeningen van de dikke darm).
Verder is er ook een bijzondere bekwaamheid in obesitasheelkunde en kijkoperaties.