Welke behandelingen bieden we aan?

Zodra de nodige onderzoeken zijn gebeurd en de diagnose is gesteld, tekent uw arts het voor u meest geschikte behandeltraject uit.  Binnen de specialisatie huidziekten kan dit gaan om:

 • Chirurgie
  Bij chirurgie snijden we onder lokale verdoving een stukje huid of een gezwel weg. De huid wordt vervolgens met hechtingen weer gesloten.

 • Cryotherapie
  Cryotherapie is een behandeling van huidaandoeningen door bevriezing – bijvoorbeeld wratten, ouderdomswratten, actinische keratose, parelwratjes. Verdoving is meestal niet nodig.
 • Elektrocoagulatie
  Bij elektrocoagulatie wordt huidweefsel onder verdoving weggebrand.

 • PDT
  Photodynamische therapie is een behandeling waarbij een fotochromator, een lichtgevoelige crème, op de huid wordt aangebracht en vervolgens enkele uren moet inwerken. De crème kan het onderscheid maken tussen beschadigde cellen en normale huid en wordt na de wachttijd geactiveerd door een speciale rode lamp. Met PDT kunnen een aantal huidletsels efficiënt behandeld worden: sommige types basaalcelcarcinomen, actinische keratosen,… Het esthetisch eindresultaat is veelal onovertroffen.

 • UV-therapie
  Voor sommige huidaandoeningen (zoals psoriasis, vitiglio, eczeem) kan behandeling met ultravioletbestraling (UVA of UVB) een oplossing zijn. De patiënt moet daarvoor een aantal keren plaatsnemen in een lichtcabine. Voor UVA moet ook medicatie (psoralenen) ingenomen worden (PUVA).

Meer informatie?

Uitgebreidere informatie over de dienst, onderzoeken of contactgegevens vindt u in folders of brochures die verkrijgbaar zijn bij de balies dermatologie.

Een aantal folders kunt u ook online lezen. Kijk daarvoor onderaan de pagina of in het overzicht van alle folders van GZA Ziekenhuizen.  

Documentatie bij deze dienst