Rookstopcursus

Denkt u aan stoppen met roken en wil u daarbij hulp krijgen? GZA Ziekenhuizen streeft gezonde campussen na en wil u daarom graag helpen. Samen met een arts-tabacoloog bieden wij op campus Sint-Augustinus een rookstopcursus aan van 7 sessies.

Interesse? Lees dan onderstaande algemene voorwaarden en schrijf in voor de volgende cursus (inschrijvingslink onderaan deze pagina). De cursussen gaan door bij een minimum inschrijving van 7 deelnemers. Met 15 deelnemers per cursus zijn de plaatsen beperkt. 

In de loop van 2020 plannen we opnieuw drie cursussen.

Bij inschrijving vragen we om rekening te houden en akkoord te verklaren met volgende algemene voorwaarden:

Algemene voorwaarden

Bij inschrijving voor de cursus, engageert u zich voor:

 • Het volgen van 7 sessies (een- à tweewekelijks). Elke sessie duurt 1,5 uur en start om 17.30 uur.

 • Het ereloon per sessie bedraagt € 18,00; daarvan wordt het grootste deel vergoed door de Vlaamse Overheid via de derdebetalersregeling; u betaalt uiteindelijk dus enkel het remgeld.
  • Remgeld per sessie voor patiënten zonder verhoogde tegemoetkoming: € 6,00.
  • Remgeld per sessie voor patiënten met verhoogde tegemoetkoming: € 3,00.

   De betaling verloopt via afrekening per sessie. De totaalsom zal € 42,00 zijn voor patiënten zonder verhoogde tegemoetkoming en € 21,00 voor patiënten met verhoogde tegemoetkoming.
 • Bij inschrijving gaat u akkoord om in geval van afwezigheid een schadevergoeding van € 18,00 per afwezige sessie te betalen, ongeacht de reden van uw afwezigheid. Deze schadevergoeding geldt voor dekking van de kosten die de organisatie van deze cursus met zich meebrengt (aanwezigheid arts-tabacoloog, huur zaal en catering).

  Voorbeeld 1: U volgt de cursus en u bent verzekerd zonder verhoogde tegemoetkoming, maar u was tijdens 2 sessies afwezig. Uw bijdrage is dan als volgt:
  5 x € 6,00 (remgeld aanwezige sessies) plus 2 x € 18,00 (schadevergoeding voor de sessies waarbij u afwezig was) = € 66,00.
  Indien u alle sessies aanwezig was, betaalt u een totale bijdrage van 7 x € 6,00 = € 42,00.

 • Voorbeeld 2: U volgt de cursus en u hebt recht op verhoogde tegemoetkoming, maar u was tijdens 2 sessies afwezig. Uw bijdrage is dan als volgt:
  5 x € 3,00 (remgeld aanwezige sessies) plus 2 x € 18,00 (schadevergoeding voor de sessies waarbij u afwezig was) = € 51,00.
  Indien u alle sessies aanwezig was, betaalt u een totale bijdrage van 7 x € 3,00 = € 21,00.

 • OPGELET: Terugbetaling door de Vlaamse overheid is enkel mogelijk indien u in het huidig jaar nog geen tabacologiesessie (individueel of in groep) gevolgd hebt. Wie in dit jaar wel reeds elders rookstopbegeleiding kreeg, zal mogelijk het volledige ereloon van € 18,00 per sessie moeten betalen: dit is afhankelijk van hoeveel rookstopbegeleiding u eerder reeds volgde. Voor meer informatie hierover contacteert u best op voorhand dr. Vermeyen.

 • Deze cursus is toegankelijk voor iedereen die wenst te stoppen met roken. Deelnemers die ook GZA-medewerker zijn, worden door GZA gemotiveerd met een bijdrage van € 25,00. Voorwaarde voor deze tussenkomst is dat u 6 van de 8 sessies aanwezig bent. M.a.w. om in aanmerking te komen voor de bijdrage van € 25,00 mag u maximaal twee sessies afwezig zijn door ziekte en overmacht, wat u dient te bewijzen door een officieel document (bijvoorbeeld een doktersattest).

 • De cursussen gaan slechts door bij een minimum inschrijving van 7 deelnemers. Voor de cursussen zijn er slechts 15 beschikbare plaatsen. Mocht de inschrijving volzet zijn, stuur dan een mail naar de tabacoloog via bea.vermeyen(at)gza.be zodat we u kunnen contacteren bij opzegging van een deelnemer.

De rookstopsessies van de eerste cursus van 2020 vinden plaats bij GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus (Oosterveldlaan 24, 2610 Wilrijk) in de medewerkerscafetaria), telkens om 17.30 uur op volgende data:

 • Dinsdag 21 april 2020
 • Dinsdag 28 april 2020
 • Dinsdag 5 mei 2020
 • Dinsdag 12 mei 2020
 • Dinsdag 26 mei 2020
 • Dinsdag 9 juni 2020
 • Dinsdag 23 juni 2020.