Mijke (35) MUG verpleegkundige spoed & Wim (32) hoofdverpleegkundige spoed

Mijke: “Ik rij mee met de MUG en bied ter plaatse hulp bij oproepen, daarnaast werk ik mee op de spoedafdeling zelf waar ik patiënten met allerlei trauma’s verzorg: van hechtingen tot hartinfarcten en reanimaties. Je hebt op spoed heel wat meer autonomie dan op een gewone verpleegafdeling om zelf een eerste inschatting te maken van wat er aan de hand is. Een stevige dosis stressbestendigheid en verantwoordelijkheidszin heb je hier wel nodig.”

Wim: “Als hoofdverpleegkundige sta ik in voor de praktische organisatie van het werk, en probeer ik beleidsmatig de werking van de dienst te verbeteren. Daarnaast los ik veel problemen op: van personeelsproblemen tot de afspraken voor het onderhoud van onze wagens. Een van mijn belangrijkste taken vind ik het luisteren naar mijn medewerkers.”

Mijke: “Ik hou van de afwisseling in mijn job. In shiften werken vind ik een voordeel. Er wordt bij de opmaak van de planning ook rekening gehouden met je thuissituatie en wensen. Ook campusoverschrijdend werken vind ik wel leuk. We hebben een heel tof en jong team. We hangen goed aan elkaar. De spoed sluit ook graag de feestjes af.”

Samen zin voor zorg betekent voor mij buiten de lijntjes kunnen kleuren zodat je patiënt er baat bij heeft.

Mijke (35) en Wim (32) - MUG verpleegkundige spoed en hoofdverpleegkundige spoed

Wim: “Ook ik heb heel veel flexibiliteit in mijn job. Ik weet ’s morgens echt niet wat de dag mij zal brengen. Als het erg druk is, help ik in de zorg. Daarnaast heb ik heel wat autonomie om nieuwe dingen te lanceren, ook de samenwerking met de artsen is hier nauwer dan op een andere afdeling.”

Wim: “GZA is voor mij een organisatie die hard is voor de feiten en zacht voor de mensen. Je wordt hier ook echt gestimuleerd om opleidingen te volgen en krijgt veel kansen. Samen zin voor zorg betekent voor mij buiten de lijntjes kunnen kleuren zodat je patiënt er baat bij heeft. Dat “extraatje” kunnen doen voor een patiënt.”

Mijke: “Voor mij betekent “Samen zin voor zorg” ook flexibel kunnen zijn naar collega’s: inspringen of wisselen voor iemand gebeurt hier zeer vaak en als je merkt dat een collega het eens zwaarder heeft, zijn we er voor elkaar op dienst! Er wordt hier ook veel afgelachen om wat stoom af te blazen.”