Campus Sint-Vincentius is een algemeen ziekenhuis met 336 erkende bedden. Je kan hier terecht voor raadplegingen en ingrepen. 

Op campus Sint-Vincentius ligt het zwaartepunt van de thoraxheelkunde. Met de meest bevraagde MUG-dienst van Vlaanderen is ook de spoedafdeling op deze campus een vaste waarde in het Antwerpse centrum. Daarnaast is de materniteit d.m.v. het BFHI-label een referentie inzake natuurlijk bevallen en begeleiding bij borstvoeding. Verder is hier ook het muco-referentiecentrum gelokaliseerd.

Bereikbaarheid

Campus Sint-Vincentius bevindt zich in het centrum van Antwerpen, vlakbij het Stadspark, de Belgiëlei en de Mechelsesteenweg. Deze campus is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, zelfs vanaf Linkeroever. De dichtstbijzijnde haltes zijn "Antwerpen Belgiëlei", "Antwerpen Sint-Vincentius" en "Antwerpen Gounod". Meer informatie vind je op de website van De Lijn

Sinds 1 augustus 2023 geldt een nieuw parkeerreglement in een deel van het centrum van Antwerpen. Deze campus ligt niet in dat beperkte parkeergebied. Je mag parkeren in de straten rond het ziekenhuis. Je leest meer hierover bij de stad Antwerpen.

Opgelet: er zijn wegenwerken op de Grotesteenweg vanaf de Uitbreidingsstraat tot en met het kruispunt met de Elisabethlaan en het Ringfietspad. Hou daarom rekening met omleidingen om op tijd bij campus Sint-Vincentius aan te komen, als je vanaf Berchem of Mortsel komt. Volgens de huidige planning duren de werken tot september 2024.

Huisartenwachtpost

De campus huisvest sinds juli 2021 huisartsenwachtpost Brabo. Daar kan je terecht tijdens het weekend of op feestdagen wanneer je een dringend medisch probleem hebt dat niet kan wachten tot je eigen huisarts weer beschikbaar is. De huisartsenwachtpost Brabo is een samenwerking tussen GZA Ziekenhuizen en huisartsenkring Minerva (Antwerpen-centrum en Berchem). Contactgegevens, openingsuren en andere informatie vind je op de website van de huisartsenkring.  

Algemene bezoekuren:
14 - 20 uur
Sint-Vincentiusstraat 20
2018 Antwerpen