Campus Sint-Vincentius is een algemeen ziekenhuis met 336 erkende bedden. Je kan hier terecht voor raadplegingen en ingrepen. 

Op campus Sint-Vincentius ligt het zwaartepunt van de thoraxheelkunde. Met de meest bevraagde MUG-dienst van Vlaanderen is ook de spoedafdeling op deze campus een vaste waarde in het Antwerpse centrum. Daarnaast is de materniteit d.m.v. het BFHI-label een referentie inzake natuurlijk bevallen en begeleiding bij borstvoeding. Verder is hier ook het muco-referentiecentrum gelokaliseerd.

De campus huisvest sinds juli 2021 huisartsenwachtpost Brabo. Daar kan je terecht tijdens het weekend of op feestdagen wanneer je een dringend medisch probleem hebt dat niet kan wachten tot je eigen huisarts weer beschikbaar is. De huisartsenwachtpost Brabo is een samenwerking tussen GZA Ziekenhuizen en huisartsenkring Minerva (Antwerpen-centrum en Berchem). Contactgegevens, openingsuren en andere informatie vind je op de website van de huisartsenkring.  

Ook COVID test- en triagecentrum Brabo heeft een plek op campus Sint-Vincentius. Maak hier een afspraak voor een test. Kies 'Coronapost Antwerpen Centrum aan Sint-Vincentiusziekenhuis'.  Let op: bij dit testcentrum kan je geen test laten afnemen om op reis te gaan. Dat kan wel bij testcentrum ZORA (zie hieronder) of in het Centraal Station.

Campus Sint-Vincentius bevindt zich in het centrum van Antwerpen, vlakbij het Stadspark, de Belgiëlei en de Mechelsesteenweg. Deze campus is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, zelfs vanop Linkeroever. De dichtstbijzijnde haltes zijn "Antwerpen Belgiëlei", "Antwerpen Sint-Vincentius" en "Antwerpen Gounod". Meer informatie vind je op de website van De Lijn

Algemene bezoekuren:
14 - 20 uur
Sint-Vincentiusstraat 20
2018 Antwerpen