Bezoekersregeling

Algemene richtlijnen

 • Bezoek is niet toegestaan bij patiënten die (vermoedelijk) COVID-positief zijn (uitzondering voor patiënten in kritieke toestand of eindelevensfase).
 • Niet-COVID-patiënten mogen bezoek ontvangen vanaf dag 6 (opnamedag is dag 1) onder volgende voorwaarden:
  • 1 vaste bezoeker (steeds dezelfde) per dag per patiënt, eventueel vergezeld van 1 minderjarig kind indien van toepassing en indien gewenst.
  • Bezoek is enkel toegestaan tussen 14 en 19 uur.
  • De bezoeker houdt zich aan de coronarichtlijnen (zoals mondmasker ophouden gedurende het hele bezoek, afstand houden, handen ontsmetten...).

Uitzonderingen

 • Intensieve zorgen: neem telefonisch contact op met de afdeling om je bezoek te plannen.

  • Campus Sint-Augustinus: 03 443 35 26
  • Campus Sint-Vincentius: 03 285 20 32
 • Pediatrie: beide ouders toegestaan. Bij kinderen die COVID-positief zijn, is de continue aanwezigheid van slechts één ouder toegestaan. Bezoek van de andere ouder is dan niet mogelijk.
 • Materniteit: partner en broertjes/zusjes toegestaan.
 • Neonatologie: één ouder toegestaan 24 uur op 24. Samen mogen de ouders maximum één keer per dag op bezoek komen voor een tijdslot van 2,5 uur. Daarvoor dien je een afspraak te maken met de afdeling.
 • Geriatrie: bezoek maximaal twee keer per week, na afspraak. Let op: bezoek op de verpleegdienst G3 in campus Sint-Vincentius is momenteel niet mogelijk wegens een uitbraak. 
 • Palliatieve zorgen: bezoekersregeling wordt met de betrokkenen besproken tijdens het vooropname/opname proces.  
 • Patiënten in kritieke toestand of eindelevensfase: bezoek steeds in overleg met de afdeling. 
 • Situaties waarin de behandelend arts beslist dat het bezoek noodzakelijk is voor het welzijn van de patiënt.

Richtlijnen voor bezoekers

 

Extra aandachtspunten

 • Breng je eigen chirurgisch mondmasker mee. Maskers met ventiel laten we niet toe.
 • Ontsmet je handen bij het betreden van het ziekenhuis. 
 • Het gebruik van handschoenen wordt afgeraden, ook in het ziekenhuis. Die geven een vals gevoel van veiligheid. 
 • Kom niet op bezoek als je je ziek voelt of symptomen hebt van een luchtweginfectie (bv. koorts, hoest of kortademigheid).
Affiche hygiënerichtlijnen voor bezoekers
Praktisch
 1. Je meldt je aan bij het checkpoint aan de ingang van het ziekenhuis. Daar ontsmet je je handen. Daarna word je doorverwezen naar de infobalie.
 2. De medewerkers aan de infobalie kijken na voor welke patiënt je op bezoek komt. Daarna verwijzen zij je door naar de juiste afdeling.
 3. Bij aankomst aan de afdeling, dien je aan te bellen. De verpleging zal de deur openen.
 4. Op de gang is handalcohol beschikbaar, zodat je je handen kan ontsmetten voor je de patiëntenkamer binnengaat.
 5. Tijdens het bezoek vragen we je om op de kamer te blijven. Draag daar ook het mondmasker en probeer in de mate van het mogelijke afstand te houden.
 6. Na je bezoek aan de patiënt, verlaat je best zo snel mogelijk de afdeling en het ziekenhuis
Wil je iets afhalen of brengen?

Tussen 14 en 19 uur kan je materiaal afgeven in de inkomhal van het ziekenhuis en zullen medewerkers aan de ingang jouw bericht/boodschap/pakket voor jou naar de afdeling brengen. Ook als je iets wilt afhalen (bv. vuile was), dan kan dat tussen bovenstaande uren in de inkomhal.

Maaltijden voor de patiënt kan je afleveren tussen 11.30 uur en 12 uur, en tussen 16 uur en 17.30 uur. Tussen die tijdstippen wordt het eten zo snel mogelijk naar de patiënt gebracht. Alle maaltijden die worden afgeleverd buiten die tijdstippen kunnen om organisatorische redenen pas bij de volgende shift naar de patiënt gebracht worden.

Een uitzondering voor het afgeven van materiaal moeten we maken voor patiënten die besmet zijn met COVID-19 én op intensieve zorgen opgenomen zijn. Voor die patiënten kan je geen kleding afgeven en stellen we vanuit het ziekenhuis linnen ter beschikking. 

Het is toegelaten om bloemen af te geven voor een patiënt op een COVID-afdeling. Op de afdelingen intensieve zorgen, neonatologie, oncologie, hematologie en het dagziekenhuis zijn die echter niet toegestaan. Ook fruit mag, als dat proper verpakt is. De patiënt wast dat best nog eens voor het eten. We vragen wel om zowel bloemen als fruit niet meer terug mee naar huis te nemen.

We danken je voor je begrip.

Wil je post of een pakket opsturen naar een patiënt?

Je kan nog steeds post of een pakketje opsturen naar een patiënt die opgenomen is in het ziekenhuis. Stuur dat zeker naar het adres van de respectievelijke ziekenhuiscampus. Als je het kamernummer of de dienst van opname kent, gelieve dat dan te vermelden bij de adresgegevens.

Post of pakketjes die voor een patiënt bestemd zijn die het ziekenhuis al heeft verlaten, sturen we terug naar het adres van de verzender. Daarom vragen we om het adres van de verzender ook duidelijk te vermelden.

Als je als bezoeker rekening houdt met bovenstaande werkwijze, kunnen wij je een veilig bezoek garanderen. 

Met dank voor je begrip.