Hospitalisatie- en arbeidsongevallenverzekeringen

Hospitalisatieverzekering

Heb je een hospitalisatieverzekering? Afhankelijk van het type verzekering factureert GZA Ziekenhuizen rechtstreeks de factuur van jouw ziekenhuisopname aan de verzekeringsmaatschappij, of aan jou.

  • Als je de factuur thuis ontvangt, dien je deze zelf te betalen aan het ziekenhuis. Nadien kan je dit indienen bij jouw verzekeringsmaatschappij (eventueel met een terugbetalingsformulier).
  • Als er rechtstreeks aan je verzekeringsmaatschappij wordt gefactureerd, dan ontvang je achteraf een factuur om de eigen bijdrage en niet-verzekerde kosten terug te betalen. De eigen bijdrage of franchise is een vaste bijdrage die je altijd zelf moet betalen, afhankelijk van je polis.
  • Vergeet niet om je verzekeringsmaatschappij op de hoogte te brengen van je opname, uiterlijk op de dag van de opname. In GZA Ziekenhuizen staan kiosken van Assurcard. Afhankelijk van je hospitalisatieverzekering kan je daar je opname aangeven.
  • Neem de nodige verzekeringsgegevens mee wanneer je je inschrijft voor een geplande opname.
GZA_standaardafbeelding_ziekenhuis_kamerplant

Let op: kom je voor een reeks behandelingen naar GZA Ziekenhuizen? Vraag na bij jouw verzekering of je voor elk contactmoment een goedkeuring moet vragen. Opgelet: je dient wel bij elk contactmoment aan het desbetreffend secretariaat jouw hospitalisatieverzekering te melden.

Vraag na bij jouw verzekeringsmaatschappij of je in aanmerking komt voor een waarborg bij een ernstige/zware ziekte. Indien ja: vraag een attest op aan jouw behandelend arts en laat een dossier openen bij jouw verzekeringsmaatschappij om meerdere kosten door de behandeling van een zware ziekte het hele jaar door terugbetaald te kunnen krijgen. 

Opgelet: ambulante facturen (bv. spoed, raadplegingen, onderzoeken) worden nooit rechtstreeks aan een verzekering bezorgd.  

Arbeidsongevallenverzekering

Bij een behandeling na een arbeidsongeval of een ongeval op weg naar of van het werk moet je bij de dienst Opname de volgende gegevens bezorgen:

  • naam en adres van de verzekeringsmaatschappij arbeidsongevallen
  • polis- en dossiernummer
  • naam en adres van je werkgever
  • datum ongeval

De factuur wordt dan rechtstreeks naar de verzekeringsinstelling gestuurd. Kosten voor het verblijf op een éénpersoonskamer, supplementen en persoonlijke kosten worden nooit door de arbeidsongevallenverzekering vergoed.

 

School- en sportongevallen

Kosten veroorzaakt door een school- of sportongeval worden via de mutualiteit geregeld. Het persoonlijk aandeel op deze factuur dien je zelf te regelen met de verzekering van de school of de sportvereniging . Een derdebetalersregeling is niet mogelijk.