Faris (11) en Jelson (12) één dag “Baas van Morgen” in GZA Ziekenhuizen

Op donderdag 1 juni ontvangt GZA Ziekenhuizen twee leerlingen uit het zesde leerjaar. Faris (11) en Jelson (12) nemen dan voor één dag plaats op de stoel van de hoofdapotheker en de directeur proces, kwaliteit en innovatie van het ziekenhuis. Zo ervaren ze hoe het is om een bedrijf te leiden, professionele vaardigheden op te doen en contacten te leggen. “Baas van Morgen” is een initiatief van organisatie JINC België, die ijvert voor gelijke kansen voor alle kinderen en jongeren voor een goede start op de arbeidsmarkt.

Gelijke kansen en inclusie op de arbeidsmarkt

In België groeien tienduizenden kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische uitdagingen. Ondanks hun dromen en talenten, missen zij nog te vaak een waardevol netwerk en kansen om de professionele vaardigheden en kennis op te doen die ze in de toekomst nodig hebben. Omdat iedereen recht heeft op een goede start van zijn of haar loopbaan, zet GZA Ziekenhuizen mee haar schouders onder het initiatief “Baas van Morgen” van JINC België. Door leerlingen één dag “baas” te maken, wil het project de aandacht vestigen op het belang van gelijke kansen en inclusie op de arbeidsmarkt voor alle kinderen en jongeren.

Voor één dag directeur en hoofdapotheker

GZA Ziekenhuizen ontvangt op donderdag 1 juni Faris en Jelson, twee jongens uit het zesde leerjaar. Zij nemen er één dag de plek in van Jan Witters, directeur proces, kwaliteit en innovatie, en Isabelle Glorieux, hoofdapotheker. Ze krijgen onder meer een rondleiding in de apotheek op campus Sint-Augustinus en volgen de medicatiebedeling tot op de afdeling. Daarnaast krijgen ze de kans om mee na te denken over verschillende vraagstukken rond kwaliteitsverbetering, patiëntenbeleving en duurzaamheid in het ziekenhuis en de apotheek.

Investeren in het talent van de toekomst

Jan Witters, directeur proces, kwaliteit en innovatie van GZA Ziekenhuizen, licht toe:

“Bij GZA Ziekenhuizen hechten we veel belang aan duurzaamheid. Zo bespreken we in een denktank met medewerkers van verschillende departementen de binnenkomende ideeën, we bekijken wat haalbaar is en begeleiden duurzaamheidsprojecten. Ook sociale inclusie en externe samenwerkingsverbanden, over de muren van ons ziekenhuis heen, maken daar deel van uit. We zetten dan ook graag onze schouders onder dit initiatief van JINC België. Ook wij geloven dat elk kind een gelijke kans verdient op de arbeidsmarkt. Door Faris en Jelson een dag mijn plaats en die van onze hoofdapotheker te laten innemen, willen we hen van dichtbij laten ervaren hoe onze organisatie in elkaar zit en hoe het is om een ziekenhuis te leiden. Ze leggen waardevolle contacten binnen de zorgsector, de sector met het hoogste aandeel werkenden in Vlaanderen. Zelf laten ze ook zien hoe belangrijk het is om te investeren in het talent van de toekomst. We hopen hen met dit project een duwtje te geven richting een goede start op de arbeidsmarkt.”

Faris en Jelson in de apotheek
Faris (links) en Jelson (midden) in de apotheek met hoofdapotheker Isabelle Glorieux (rechts)
Faris en Jelson in het kantoor van Jan Witters
Faris (links) en Jelson (rechts) in het kantoor van Jan Witters (midden)
Faris en Jelson in het kantoor van Jan Witters
Jelson (links) en Faris (rechts) in het kantoor van Jan Witters
Faris en Jelson in de apotheek
Faris (links) en Jelson (rechts) in de apotheek op campus Sint-Augustinus
Faris en Jelson in de apotheek
V.l.n.r.: hoofdapotheker Isabelle Glorieux, "Bazen van Morgen" Jelson en Faris, directeur proces, kwaliteit en innovatie Jan Witters