GZA overschrijdt de kaap van 5000 bevallingen in 2019

Met meer dan 5000 bevallingen blijft de Antwerpse ziekenhuisgroep fier aan de top van de Belgische materniteiten.

2019 was opnieuw een zeer vruchtbaar jaar voor de materniteiten van GZA Ziekenhuizen. Met meer dan 5 000 bevallingen blijft de Antwerpse ziekenhuisgroep fier aan de top van de Belgische materniteiten. Zowel op campus Sint-Augustinus (Wilrijk) als op campus Sint-Vincentius (Antwerpen) vonden opnieuw duizenden ouders hun weg in begeleiding voor, tijdens en na de geboorte van hun kindje(s).

Elke bevalling is uniek

Het volledige multidisciplinaire verloskundig team (gynaecologen, vroedvrouwen…) van GZA Ziekenhuizen bedankt de meer dan 5 000 ouders die hen in 2019 het vertrouwen gaven om hen te begeleiden tijdens de zwangerschap, arbeid en bevalling.

Met de geboorte van meer dan 5 000 baby’s zijn de verloskundige afdelingen op beide campussen zeer ervaren diensten die inspelen op de noden en behoeften van elk individue(e)l(e) ouder(paar). GZA Ziekenhuizen beschouwt elke geboorte als uniek. De kwaliteit van de bevalling staat elke dag opnieuw voorop.

Ook in 2020 blijven we ons als multidisciplinair team inzetten om alle toekomstige ouders een unieke ervaring te laten beleven en een kwalitatief hoogstaande en evidence-based zorg te bieden.

Een optimale samenwerking

Hoofdvroedvrouwen Annick Cools, Grit Verkinderen en Sarah Van Vlierberghe blikken tevreden terug op het afgelopen jaar. “Dit groot aantal bevallingen, dag en nacht, kunnen we alleen realiseren door de optimale samenwerking tussen vroedvrouwen, gynaecologen, anesthesisten, kinderartsen en neonatologen”, zegt Annick Cools. “We vormen een goed team met een gemeenschappelijk doel en respect voor mekaar.”

Sarah Van Vlierberghe gaat daar verder op in: “Dankzij een continue bijscholing en een enorme flexibiliteit van de vroedvrouwen met extra aandacht voor communicatie, hebben we een topjaar gehad.”

“Aan de hand van virtuele rondleidingen bereiden we toekomstige ouders maximaal voor op de laatste fase van de zwangerschap”, besluit Grit Verkinderen. “Ze zijn er vol lof over en vinden het zeer verrijkend.” Deze innovatieve manier van kennismaking met de verloskamer en andere ruimtes willen we in de nabije toekomst ook succesvol uitrollen op campus Sint-Vincentius.