GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius viert haar 100ste verjaardag met een tentoonstelling

GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Ter gelegenheid van die speciale verjaardag loopt er vanaf vandaag een tentoonstelling in de kapel van de campus, die je kan bezoeken tot het einde van het jaar. De tentoonstelling werd deze voormiddag officieel geopend in het bijzijn van een aantal genodigden en met muzikale omlijsting door gitariste Raphaella Smits.

In 1922 werd de vzw “St.-Vincentiusgasthuis der Zusters van Liefde” opgericht. Sindsdien hebben er uiteraard heel wat gebeurtenissen en veranderingen plaatsgevonden, die het ziekenhuis maken tot hoe we het vandaag kennen. Het 100-jarig bestaan van campus Sint-Vincentius vormt dan ook de ideale gelegenheid om de rijke geschiedenis van het ziekenhuis voor te stellen aan het publiek. Wist je bijvoorbeeld dat het ziekenhuis lange tijd een verpleegschool met internaat heeft gehad? En dat zowel koningin Elisabeth als koning Boudewijn ooit een bezoek aan het ziekenhuis hebben gebracht?

Naast de geschiedenis van het ziekenhuis kom je meer te weten over de bouwwerken die door de jaren heen hebben plaatsgevonden en de architecturale kenmerken van het gebouw en de kapel. Ook heel wat foto’s van vroeger en nu en oude krantenartikelen komen aan bod. Als kers op de taart kan je zelfs een aantal antieke toestellen bezichtigen, die jaren geleden in het ziekenhuis werden gebruikt.

Vandaag werd de tentoonstelling officieel geopend in het bijzijn van een aantal genodigden, onder wie verschillende zusters die nog in het ziekenhuis werkzaam zijn geweest. Onder meer CEO Willeke Dijkhoffz sprak de gasten toe en gitariste Raphaella Smits zorgde voor muzikale omlijsting.

De tentoonstelling is nog tot het einde van het jaar te bezichtigen in de kapel van campus Sint-Vincentius, tijdens de bezoekuren van het ziekenhuis (van 14 uur tot 20 uur).

CEO Willeke Dijkhoffz
CEO Willeke Dijkhoffz
Gitariste Raphaella Smits
Gitariste Raphaella Smits
Zuster Birgit
Zuster Birgit
Tentoonstelling
Sfeerbeeld uit de tentoonstelling