GZA Ziekenhuizen kleurt symbolisch paars op 17 november

Ieder jaar op 17 november is het Wereldprematurendag, een dag om bewustwording, bekendheid en begrip rondom vroeggeboorte te vergroten. Paars is de mengkleur van de babykleuren blauw en roze en staat symbool voor vroeggeboorte.

Wist je dat 1 kind op de 10 geboren wordt voor de uitgerekende datum? Voor GZA Ziekenhuizen betekent dit dat we jaarlijks meer dan 500 pasgeborenen verzorgen op onze neonatale afdelingen, de ‘couveuses’- of ‘prematuren’-afdelingen. De kleine baby’tjes wegen soms nog maar net 1 kg en verblijven dan ook lang op deze afdelingen. Vandaag zetten we ze graag in de kijker en bedanken we alle zorgprofessionals en vrijwilligers die dag in, dag uit voor hen en hun ouders klaarstaan. Een vroege start is niet altijd gemakkelijk, dus gaan we voor een topondersteuning van onze prematuren! 

Naast de ondersteuning door onze zorgprofessionals investeren we voortdurend in nieuwe technologie. Zo gebruiken we vanaf deze maand op campus Sint-Augustinus de Concord Neonatal. Concord (letterlijk: met navelstreng) is een opvangtafel die het mogelijk maakt een te vroeg geboren baby dichtbij de moeder en aan de navelstreng op te vangen en te stabiliseren.
 

Foto neonatologie
Een sokkenlijn met 10 paar sokjes waarvan 1 mini-versie ... Het geeft weer dat wereldwijd 1 kind op 10 te vroeg geboren wordt.
Foto sokjes