GZA Ziekenhuizen ontvangt en bewaart eerste levering coronavaccins voor provincie Antwerpen

Vandaag heeft GZA Ziekenhuizen een eerste levering coronavaccins ontvangen voor de provincie Antwerpen. De apotheek van campus Sint-Augustinus in Wilrijk bewaart de vaccins in een koelinstallatie die een temperatuur van -80 °C kan bereiken. Deze vaccins zijn bestemd voor woonzorgcentra in de Kempen.

De coronavaccins zijn geproduceerd door Pfizer. “Die vaccins moeten bewaard worden op een temperatuur van -70 °C,” vertelt Isabelle Glorieux, hoofdapotheker van GZA Ziekenhuizen. “De apotheek op campus Sint-Augustinus beschikt over een diepvriezer die tot -80 °C kan gaan en heeft een vrij grote capaciteit. Om die reden is GZA Ziekenhuizen, samen met 2 andere ziekenhuizen, uitgekozen om vaccins voor de provincie Antwerpen in bewaring te nemen. We zijn uiteraard zeer verheugd dat we op die manier ons steentje kunnen bijdragen.”

In totaal zullen meer dan 12 000 vaccins geleverd en bewaard worden in de apotheek van campus Sint-Augustinus. Ze zijn bestemd voor 78 woonzorgcentra in de Kempen. “Morgenvroeg ontdooien we de eerste vaccins en gebeurt het transport naar een eerste woonzorgcentrum. En dan zijn we vertrokken en beleveren we elke dag andere woonzorgcentra”, aldus Isabelle Glorieux.