GZA Ziekenhuizen organiseert samen met stad Mortsel en Expertisecentrum Orion de psycho-educatiereeks ‘Dementie en nu’

Omdat dementie te belangrijk is om zomaar te vergeten ... Samen met stad Mortsel en Expertisecentrum Orion organiseren we 'Dementie en nu', een psycho-educatiereeks van 10 bijeenkomsten voor mantelzorgers van personen met dementie.

Ben jij een mantelzorger die thuis of elders zorgt voor een persoon met (jong)dementie? Hoe lukt het je om te zorgen voor de persoon met dementie én toch ook te zorgen voor jezelf?

Om deze zorg vol te houden, wensen wij je te ondersteunen door:

  • meer te leren over dementie, de impact ervan, hoe ermee omgaan en mogelijke ondersteuning;
  • beter te kunnen omgaan met je eigen gevoelens, gedachten en zorgbelasting;
  • mensen te ontmoeten die zich in een gelijkaardige situatie bevinden en jou kunnen steunen en begrijpen.

Wat?
‘Dementie en nu’ is een psycho-educatiepakket voor mantelzorgers van personen met dementie. In de 10 bijeenkomsten worden inzichten, kennis en vaardigheden meegegeven en is er ruimte voor reflectie met lotgenoten over thema’s zoals omgaan met zorg, veiligheid, financiën, veranderend gedrag, je eigen draagkracht en draaglast, …
De 10 bijeenkomsten worden begeleid door Joke Lauwers (psychologe GZA ziekenhuizen campus Sint-Jozef) en Anouck de Bruijn (coördinator regionaal Expertisecentrum Dementie Orion ism PGN).

Wanneer?
De sessies gaan door op 23 en 30 april, 7, 14, 21 en 28 mei, 4, 11, 18 en 25 juni, telkens van 14 uur tot 17 uur.

Locatie?
Deze cursus wordt voorlopig online aangeboden. Indien de huidige coronamaatregelen versoepelen, zal de cursus doorgaan in zaal ’t Parkske, Edegemsestraat 26 in Mortsel. Iedereen die zich voor de cursus inschrijft, zal hier tijdig over ingelicht worden. 

Kostprijs en hoe inschrijven?
50 euro
Inschrijven kan via www.mortsel.be/inschrijven of aan het stadsonthaal (Stadsplein 2, 2640 Mortsel). Ook niet-Mortselinwoners kunnen deze sessies volgen.
Inbegrepen: deelname aan de 10 sessies en exemplaar handboek ‘Dementie en nu’ voor mantelzorgers (persoonlijke bundel met nuttige informatie per thema).

Meer informatie?
Contacteer Anouck de Bruijn (03 247 03 85 of anouck.debruijn@dementie.be) of surf naar https://www.dementie.be/orionenpgn/psycho-educatiereeks-voor-mantelzorgers-van-personen-met-dementie/.

Flyer Dementie en nu aanbod Mortsel 2021.PNG