GZA Ziekenhuizen wint award "Beste intern project"

Donderdagavond 28 april 2022 vond het event “Zorgwerkgever van het jaar” plaats. Tijdens dit jaarlijks event reikt Zorgmagazine, een vakblad voor leidinggevenden in de Belgische Zorgsector, prijzen uit in diverse categorieën. GZA Ziekenhuizen won met haar medewerkersapp de award voor “Beste intern project van het jaar”. Voor deze categorie werden 17 kandidaturen ingediend. Dirk Wyers, senior applicatiebeheerder planning, was verheugd om de award in ontvangst nemen.

Deze award is het symbool van de toffe en goede samenwerking van de diensten communicatie, ICT bedrijfstoepassingen en HR proces en applicatiebeheer.

Dirk Wyers – Senior applicatiebeheerder planning

De medewerkersapp is er gekomen omdat de dienst communicatie op zoek was naar een manier om alle medewerkers op de vloer op een toegankelijke en snelle manier te informeren. Medewerkers hebben vaak weinig tijd door de zorg voor de patiënt, of geen pc ter beschikking om de vele interne berichten te lezen en te verwerken.

Tegelijkertijd was de planningscel de roostertoepassing voor het inplannen van de medewerkers verder aan het optimaliseren om ze ook via een smartphone-app aan te bieden. Zo beschikt iedereen steeds over de meeste actuele informatie over de eigen werkplanning, verlofdagen… Medewerkers hoeven het zo niet meer aan de leidinggevende te vragen en zijn niet meer afhankelijk van uitgeprinte correcties.

De nieuwe originele app wil informatie die de medewerker nodig heeft om te werken transparant, gebruiksvriendelijk en toegankelijk ter beschikking te stellen. Momenteel kent deze app al meer dan 3000 unieke gebruikers!