Neonatologie campus Sint-Augustinus stelt voor: "Kangoerathon"

Een knuffel doet wonderen! Ook op de afdeling neonatologie. Naar aanleiding van de “International Kangaroo Care Awareness Day” op 15 mei organiseerden we van 4 mei tot en met 18 mei een kangoeroe-marathon.

Met deze actie wilden we het huid-op-huidcontact op de afdeling neonatologie in de kijker zetten. Want hoe fragiel zo’n prematuur kindje ook is, het is bewezen dat aanwezigheid en aanrakingen essentieel zijn, voor de baby én de ouders.

Gisteren sloten we de marathon af met 710 uren op de teller (dat is bijna 51 uur per dag).

Per volledig uur kangoeroeën ging een kaartje met de naam van de baby in een bokaal. Uit die bokaal trok de onschuldige hand van Kirsten Livens, voorzitster van de Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen (VVOC), gisteren 15 winnaars. Alle ouders kregen ook een goodiebag.

Afgelopen 2 weken konden ouders ook raden hoeveel pampers er in een pampertaart zaten. De taart bevatte 136 pampers en het antwoord werd op 4 pampers na correct geraden.

Dank je wel aan alle kleine kanjers, hun knuffelende ouders en de sponsors voor de mooie prijzen. En omdat mama's of papa's borst de beste plek is om premature of zieke pasgeboren baby’s te laten groeien en ontwikkelen, blijven we kangoeroeën uiteraard verder promoten.
 

image00015.jpeg
Foto 1.jpg
image00020.jpeg
Deel 2 - 8.jpg