Practopics-Plus kent succesvolle online transformatie

Met veel enthousiasme kondigden we begin dit jaar de hernieuwing van onze Practopics-seminaries voor huisartsen aan…om na enkele sessies helaas door de coronacrisis een halt toegeroepen te krijgen. We besloten daarom om de seminaries met fysieke aanwezigheid voorlopig in de vorm van interactieve webinars voort te zetten. We geven je graag wat meer uitleg over deze vernieuwde opleidingsvorm én een verslag van de succesvolle eerste editie.

Met veel enthousiasme kondigden we begin dit jaar de hernieuwing van onze Practopics-seminaries voor huisartsen aan…om na enkele sessies helaas door de coronacrisis een halt toegeroepen te krijgen.

Omdat we veel belang hechten aan onze relatie met de huisartsen en die niet wilden laten verwateren, beslisten we om niet bij de pakken te blijven zitten. Na een korte (gedwongen) pauze besloten we de seminaries met fysieke aanwezigheid voorlopig in de vorm van webinars via Microsoft Teams voort te zetten. 

In tegenstelling tot veel andere webinars, beschouwen wij deze vernieuwde vorm van opleiding echter niet als eenrichtingsverkeer. Met een panelgesprek op het einde van elke sessie moedigen we interactie met de kijkers aan. Onze sprekers gaan dan met plezier meteen in dialoog over de verschillende vragen. Ook interessant is dat we aan deze online sessies een accrediteringspunt voor artsen mogen koppelen.

Elke sessie bieden we nadien in zijn geheel aan op onze website als volledig e-learning pakket, samen met alle presentaties en antwoorden op nog openstaande vragen. Ook als je de sessies niet live volgde, kan je die nadien nog bekijken en accreditering bekomen.

Eind mei kende deze complete en innovatieve opleidingsvorm alvast een geslaagde eerste editie. Herbekijk hier de sessie die, hoe kan het anders, dieper in ging op de COVID-19 actualiteit.

Op 26 juni bieden we een sessie aan over bevallingen, om vervolgens met nog meer frisse ideeën de zomer uit te komen. Alle informatie vind je op www.gzaziekenhuizen.be/voor-artsen/practopics-plus

Wil je voortaan op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen rond Practopics-Plus? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief onderaan deze pagina.