Diëtiek

De diëtisten van GZA Ziekenhuizen zijn actief op drie domeinen, namelijk op de ambulante consultaties, op de verpleegafdelingen en in de grootkeukens. De meeste diëtisten combineren twee vakgebieden.

Wat doen onze diëtisten?

Op voorschrift van een verwijzende arts uit het ziekenhuis geven onze diëtisten voedingsadvies op de ambulante consultaties aan niet-gehospitaliseerde patiënten. Ze informeren en begeleiden hen over aangepaste voeding bij bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten, enzovoort.

Op vraag van de behandelende arts, verpleegkundige of van de patiënt zelf kunnen gehospitaliseerde patiënten voedingsondersteuning krijgen van een diëtiste om hun voedingstoestand te behouden of te verbeteren. Vaak begeleiden zij patiënten net voor en/of na een operatie, patiënten met kanker, hartfalen, ademhalingsproblemen, nierproblematiek, diabetes of een combinatie van aandoeningen.

Naast het klinische werk is een belangrijk deel van de diëtisten hun tijdsbesteding verbonden aan de grootkeukens van GZA Ziekenhuizen. Samen met het team van de keuken staan ze onder andere in voor het correct afleveren van gezonde, lekkere en aangepaste maaltijden, rekening houdend met de ingestelde behandeling en/of dieetvoorschriften. Alle campussen van GZA Ziekenhuizen beschikken over een eigen grootkeuken.

Elke campus binnen GZA ziekenhuizen heeft een grootkeuken waarin gezonde maaltijden bereid worden

Hoe kan je ons bereiken?

Dienstverantwoordelijke diëtiek GZA

Els Vercruyssen
Tel. 03 443 47 30

campus Sint-Augustinus

Diëtiste consultatie-diabetesconventie
Tel. 03 443 36 16
Tel. 03 443 48 66

Diëtisten keuken
Tel. 03 443 40 27

Diëtiste nefrologie
Tel. 03 443 46 61

Diëtiste oncologie
Tel. 03 443 48 41

campus Sint-Vincentius

Diëtiste consultatie-diabetesconventie
Tel. 03 285 28 54

Diëtisten keuken
Tel. 03 285 27 52

Diëtiste mucovicidoseconventie
Tel. 03 285 27 52

campus Sint-Jozef

Diëtiste consultatie-diabetesconventie keuken
Tel. 03 444 13 24