Algemene, pediatrische en digestieve heelkunde: Samenwerking

Samenwerking binnen GZA ziekenhuizen

We werken nauw samen met de dienst gastro-enterologie (maag –en darmziekten). (link naar de pagina gastro-enterologie). Patiënten worden vanuit deze dienst vaak naar ons doorverwezen. Wekelijks zijn er overlegmomenten met deze artsen om gemeenschappelijke patiënten te bespreken en een gezamenlijk beleid uit te stippelen.

Daarnaast bespreken we met alle patiënten kwaadaardige aandoeningen tijdens het wekelijks oncologieoverleg met maag-darmartsen, oncologen, radiotherapeuten en pathologen. De obesitaskliniek kwam tot stand door een hecht samenwerkingsverband op campus Sint-Vincentius. Patiënten met extreme zwaarlijvigheid hebben nood aan een gezamenlijke aanpak door Internisten, diëtisten, psychiater en chirurgen. Al deze disciplines zijn betrokken bij de obesitaskliniek zodat we op maat van de patiënt een efficiënte behandeling kunnen uitstippelen.

De afdeling kinderheelkunde heeft een zeer nauwe samenwerking met Dr. Vervloesem, kinderchirurg bij ZNA Middelheim. Complexe aandoeningen bij kinderen bespreken we gezamenlijk en voeren we vaak ook gezamenlijk uit. Uiteraard is een goede samenwerking met je behandelende huisarts essentieel. Via elektronische weg brengen we hen heel snel op de hoogte van de ontwikkelingen van de patiënt. Moeilijke behandelingen plannen we vaak in overleg met hen.

Vrouw wordt verzorgd op de afdeling algemene digestieve en pediatrische heelkunde