Kwaadaardige gezwellen en aandoeningen (Oncologie)

COVID-19 coronavirus: consultatie of onderzoek

Naar aanleiding van het coronavirus nemen we de nodige maatregelen voor onze oncologische patiënten. 

Als je de komende dagen op onze dienst op campus Sint-Augustinus een afspraak hebt voor een consultatie en/of onderzoek die kan geannuleerd of uitgesteld worden, zullen wij je contacteren. Je hoeft daarvoor niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis. 

Een vervolgafspraak vastleggen voor de maanden mei tot en met eind augustus, kan voorlopig pas vanaf 20 april 2020 (en dus niet vanaf 30 maart 2020, zoals eerder meegedeeld).

Kom je voor een behandeling of gaat je afspraak op de consultatie gewoon door? Contacteer ons dan indien je volgende symptomen hebt:

  • koorts (37,5 graden of meer)
  • hoesten
  • keelpijn

Als je op onze dienst in behandeling bent vragen we om niet begeleid te komen, met uitzondering van één mantelzorger, en om (op het dagziekenhuis) geen bezoek toe te laten. De toegang tot het gebouw Oosterveld is afgesloten. Enkel wanneer je in behandeling bent of een afspraak hebt, mag je bellen aan de toegangsdeur en laten we je binnen.

Zorgklinieken

Wat is een zorgkliniek?

Een zorgkliniek is een multidisciplinair team van artsen, verpleegkundigen, psychologen en diëtisten die patiënten behandelen, begeleiden en opvolgen binnen een bepaald zorgtraject. Dat zorgtraject zorgt ervoor dat patiënten op een snelle en kwaliteitsvolle manier gediagnosticeerd worden en een behandeling op maat krijgen. De zorgkliniek zorgt voor een optimale ondersteuning tijdens het hele traject van de patiënt.