Kliniek voor dermatologische oncologie

Waarom een kliniek voor dermatologische oncologie?

De meest voorkomende huidtumoren zijn basocellulair carcinoom, spinocellulair carcinoom en maligne melanoom. Die tumoren vergen allemaal een verschillende multidisciplinaire aanpak. Door de medische expertise van verschillende leden van een multidisciplinair team te bundelen, kan voor iedere patiënt het beste oncologische traject uitgewerkt worden.

Het medisch team werkt samen met gespecialiseerde verpleegkundigen en paramedisch personeel. De verpleegkundig consulent zal de patiënt begeleiden in het behandelingstraject en waar nodig overleggen met het medisch en paramedisch team.

Door samenwerking binnen ons multidisciplinair team kunnen we  een grotere expertise uitbouwen in het opsporen en behandelen van huidkanker.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

De kliniek dermatologische oncologie spitst zich toe op de opsporing, diagnose, behandeling en opvolging van huidtumoren.

De behandeling bestaat meestal uit heelkunde. Aanvullend kan immunotherapie, doelgerichte therapie of radiotherapie nodig zijn.

Ons team

 

 • Begeleidingsteam

  • psycholoog: Vanderheyden Jana
  • verpleegkundig consulent: Segers Marleen
  • team van wondzorgverpleegkundigen onder leiding van Koen Cortebeeck
  • team van diëtisten
  • sociale dienst

 

Contactgegevens

Consultatie oncologie en radiotherapie: de consultatie van het oncologisch centrum bevindt zich op campus Sint-Augustinus op route 6.  Voor een afspraak bij een van onze artsen of met een vraag voor iemand van ons oncologisch begeleidingsteam kan je terecht op het nummer 03 443 37 37.  

Andere consultaties: