Kliniek voor Neurologische Oncologie

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Er werd bij jou een gezwel vastgesteld ter hoogte van het zenuwstelsel (hersenen of ruggenmerg). De aanmeldingssymptomen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Je kan bij ons neurochirurgisch-oncologisch team terecht voor een verder gespecialiseerde diagnostiek en behandeling van dit probleem.

Enerzijds zal er binnen ons neuro-oncologisch team een volledige uitwerking van het letsel via de nodige beeldvorming worden doorgevoerd. Op basis van deze bijkomende informatie zal een gepersonaliseerde behandelingsstrategie worden uitgewerkt. Dit kan gaan van het nemen van een biopt tot uitgebreide chirurgie met uiteindelijk, na microscopisch onderzoek, een gedetailleerde weefseldiagnose. Op basis van de weefseldiagnose of de aard van het gezwel kunnen nog bijkomende nabehandelingen worden voorgesteld.

Anderzijds kan de diagnose van een gezwel ter hoogte van het zenuwstelsel een ernstige impact hebben op het mentaal, fysisch, psychisch en sociaal functioneren. Vandaar dat wij van bij de eerste diagnosestelling onze verpleegkundig consulenten en klinisch neuropsychologe nauw betrekken bij de omkadering.

Ons neuro-oncologisch team beschikt over de meest vooruitstrevende diagnostische middelen (hoge resolutie NMR, PET-scan,...). Onze specifiek opgeleide neurochirurgen hebben toegang tot “state of the art” technologie zoals neuronavigatie, intra-operatieve fluorescentie, intra-operatieve echografie, wakkere chirurgie, ultra moderne neuro-monitoring en geavanceerde microscopen. Ook in de nabehandeling met eventuele bestraling hebben wij de meeste recente bestralingsapparaten en bestralingstechnieken in huis.

Nazorg

De nazorg van onze patiënten bestaat uit een wetenschappelijk onderbouwde medische zorg, met oog voor het welzijn van de patiënt en zijn naaste omgeving. Ze wordt gedragen door het volledige team met gemeenschappelijke raadplegingen door zowel neurochirurgen, bestralingsartsen, medisch oncologen, neuro pathologen-anatomen, verpleegkundig consulenten en een klinisch neuropsychologe.

Afhankelijk van de persoonlijke noden of vragen van de patiënt worden tevens andere diensten betrokken zoals sociale dienst, diëtiek, kinesitherapie, logopedie en (eventuele) revalidatie.

Ons team

Ons neuro-oncologisch team werkt vanuit campus Sint-Augustinus en bestaat uit neurochirurgen, radiotherapeuten, medisch oncologen, neuroradiologen, neuro pathologen-anatomen, een neurologopediste, een klinisch neuropsychologe en verpleegkundig consulenten.

Onze artsen

Onze neurochirurgen:

 • dr. Tony Van Havenbergh,
 • dr. Raf Van Paesschen
 • dr. Van Loo 

Onze radiotherapeut:

 • dr. Katrien Erven

Onze medisch oncoloog:

 • dr. Annemie Rutten

Onze neuroradiologen:

 • dr. Bert De Foer
 • dr. Walter Van Rompaey

Onze patholoog anatoom:

 • dr. Roberto Salgado

Ons begeleidingsteam

Onze verpleegkundig consulenten:

 • An Wojtasik
 • Eleonora Stellino

Onze klinisch neuropsychologe:

 • Yani Ramioulle

Onze neurologopediste:

Lieke Hoppenbrouwers

Onze diëtiste:

 • Julie Van Lommel

Onze maatschappelijk assistente:

 • Stefanie Volckeryck

Afspraak maken

Secretariaat neurochirurgie:

Je kan onze neuro-oncobegeleiders rechtstreeks telefonisch of via mail contacteren:

Via de website van de neurochirurgiegroep kan je bijkomende informatie terugvinden.