Pediatrie (kinderziekten): Op consultatie

campus Sint-Augustinus - route 436

campus Sint-Vincentius -  route 115

Kinderen en jongeren tot en met 14 jaar kunnen op de consultatie pediatrie van GZA terecht met alle mogelijke gezondheidsproblemen, gaande van infectieziekten, hart-, long- of maagdarmproblemen, slaapproblemen, allergieën, bloedarmoede, ontwikkelingsvertraging tot meer specifieke problemen zoals epilepsie, hormoonstoornissen of sikkelcelziekte. Een warme en kindvriendelijke aanpak is verzekerd.

Elke kinderarts heeft een deelspecialisatie.

Algemeen verloop van een consultatie

Als je voor de eerste keer op consultatie komt in GZA, meld je je  beneden aan de informatiebalie aan met je identiteitskaart (indien reeds beschikbaar). Nadien mag je rechtstreeks naar de consultatie komen en daar aanmelden aan de balie van de consultatie.

Let op: kinderen vanaf 6 jaar dragen bij voorkeur een chirurgisch mondmasker. Kinderen vanaf 12 jaar zijn verplicht een chirurgisch mondmasker te dragen.

Voor campus Sint Augustinus volg je route 436, 2de verdieping.
Voor campus Sint Vincentius volgt u route 115, gelijkvloers. Aan de balie zal een medewerker je gegevens controleren en aangeven waar je mag plaatsnemen vooraleer de dokter of verpleegkundige je komt halen.

In de onderzoekskamer mag je je kind al uitkleden tot op luier/ondergoed. De arts zal samen met jullie het probleem overlopen en vervolgens het kind nakijken. Hierbij hebben we ook steeds aandacht voor de groei en ontwikkeling van het kind. Na het onderzoek zal er een behandelplan opgesteld worden. We kunnen dan ook bijkomende vragen beantwoorden en een behandelplan en de opvolging ervan bespreken. Breng indien mogelijk het boekje van Kind en Gezin mee naar de consultatie zodat groeigegevens en vaccinaties goed opgevolgd en genoteerd kunnen worden.

GZA is een opleidingsziekenhuis. Dit wil zeggen dat studenten geneeskunde regelmatig raadplegingen mee volgen. In ons ziekenhuis worden ook artsen verder opgeleid tot kinderarts. Ze hebben hun opleiding geneeskunde afgerond en specialiseren zich nu verder in de kindergeneeskunde.

Hieronder kan je doorklikken naar verschillende specifieke onderzoeken en behandelingen.

Afspraakinformatie

Campus Sint-Augustinus

Campus Sint-Vincentius

Polikliniek Hof ter Schelde