Pediatrie (kinderziekten): Ziekten en symptomen

campus Sint-Augustinus - route 436

campus Sint-Vincentius -  route 115

Waarmee kan je bij ons terecht?

Werken met zieke kinderen is een speciaal vak. Binnen de kindergeneeskunde komen immers bijna alle medische en chirurgische specialisaties aan bod.

Je kan bij ons ook terecht met kinderepilepsie. Epilepsie komt bij kinderen vaker voor dan bij volwassenen. De oorzaken zijn uiteenlopend: aangeboren aandoeningen, bepaalde gebeurtenissen tijdens of rond de geboorte en het feit dat de hersenen nog in ontwikkeling zijn. Een aantal vormen van kinderepilepsie zijn goed te behandelen en zullen ook verdwijnen wanneer het kind opgroeit.
Ook voor problemen rond bedplassen bieden wij de nodige behandeltrajecten.

Heeft je kind last van koorts, braken, huiduitslag,…? Kinderen hebben gemakkelijk al eens koorts of huiduitslag. Vaak is dat relatief onschuldig. Maar raadpleeg bij onzekerheden of veranderingen in de gezondheidstoestand van je kind zeker even je huisarts of een kinderarts. Of kom als dat niet snel lukt naar de spoedgevallen om je kind te laten nakijken. Je leest hier alvast algemene tips en informatie over veelvoorkomende klachten zoals koorts, pijn, braken of diarree, ademhalingsproblemen, huiduitslag of overmatig huilen van baby’s.

Ziekte en symptomen pediatrie