Psychiatrie volwassenen: Psychiatrie (A01SV en A02SV) 

De psychiatrische verpleegeenheden A01SV en A02SV zijn gespecialiseerd in crisispsychiatrie en beschikken samen over 60 bedden. De dienst is gericht op hospitalisatiepsychiatrie.

campus Sint-Vincentius - route 7

Waarvoor kunt u bij de dienst psychiatrie terecht?

Patiënten kunnen hier terecht voor crisisinterventie, een time-out uit de thuissituatie, oriëntering naar een verder traject… Ook bieden wij mogelijkheid tot observatie en verdere diagnostiek, begeleiding bij het starten van medicijngebruik, e.a.. 

 

Ons team

  • Onze verpleegeenheden hebben teams met verpleegkundige en logistieke medewerkers en staan onder leiding van een hoofdverpleegkundige (Cynthia Philips).
  • Daarnaast bestaat het multidisciplinaire team uit psychologen, ergo- en bewegingstherapeuten en medewerkers van de sociale dienst. We doen ook regelmatig beroep op kinesitherapeuten en diëtisten.
  • De medische opvolging gebeurt door onze psychiaters.
Getuigenissen van medewerkers uit de psychiatrie

Met wie werken we samen?

We werken nauw samen met de afdeling psychogeriatrie in Sint-Jozef Mortsel. Verder hebben we een vlotte samenwerking met de andere geestelijke gezondheidsvoorzieningen in en rond Antwerpen.

 

Contact en bereikbaarheid

U kunt telefonisch contact met de dienst opnemen via 03 283 17 31 (A01SV) en 03 283 18 31 (A02SV).

  • A01SV bevindt zich op de eerste verdieping op campus Sint-Vincentius, volg route 11.
  • A02SV bevindt zich op de tweede verdieping op campus Sint-Vincentius, volg route 21.

Aanmeldingsprocedure PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis) 

  • Aanmeldingen gebeuren na verwijzing van een arts of andere hulpverlener en dient telefonisch te gebeuren. Patiënten of familie kunnen zichzelf niet voor opname aanmelden.
  • Van de verwijzer verwachten we relevante informatie over de huidige problematiek, eventuele antecedenten en duidelijke reden voor aanmelding. Na overleg met de arts van wacht kan de patiënt al dan niet op de wachtlijst geplaatst worden.

De opnameverantwoordelijke is op alle werkdagen bereikbaar tussen 9 en 16.30 uur op het nummer 03 283 18 32.