Reumatologie: Ons team

campus Sint-Augustinus - route 227

campus Sint-Vincentius - route 5

Onze aanpak

Een behandeling van een reumatische aandoening vergt heel wat inspanningen om dit een plaats te geven binnen je leefomgeving (gezin, beroepssituatie, vrije tijd, sport,…). Het gaat om een chronische ziekte met een wisselvallig karakter. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat onze multidisciplinaire aanpak een gunstig effect heeft op jouw behandeling, ziektebeleving en levenscomfort. Voor consultaties kan je terecht bij reumatologen op alle campussen van GZA Ziekenhuizen.

Om uw behandeling zo compleet mogelijk te maken, hebben we de meer complexe zorg gebundeld in onze zorgkliniek reumatologie op campus Sint-Augustinus. Daar staat een uitgebreid team van betrokken specialisten voor je klaar. Zij stellen de diagnose, geven je de nodige informatie en bepalen de richting van de behandeling.

Ons team bestaat, naast de artsen, uit drie speciaal opgeleide reumaverpleegkundigen. Zij werken nauw samen met de reumatologen. Zij geven eveneens informatie over je ziekte, de medicatie en trachten al je vragen te beantwoorden. Indien nodig zullen zij je leren om zelfstandig medicatie in te spuiten.

Patiënten kunnen, na verwijzing vanuit de zorgkliniek reumatologie, eveneens beroep doen op het deskundig advies van twee ergotherapeuten: Mieke Dom en Ilse Cant (dienst fysische geneeskunde en revalidatie). Zij kunnen je concrete tips geven om je gewrichten en/of rug te ontlasten, evalueren je functioneren op de werkvloer, in je gezin en vrije tijd en sturen bij waar nodig.