Materniteit, verloskamer en neonatologie campus Sint-Vincentius: Voor je vertrekt

Praktische informatie

Vooraleer jullie naar huis vertrekken, zorgen we er graag voor dat jij en je baby volledig in orde zijn. Daarom is het belangrijk dat zowel de gynaecoloog als de kinderarts voor het vertrek nog even langskomen. Daarnaast gaan we zo nodig en gewenst op zoek naar een zelfstandige vroedvrouw die jullie thuis verder kan helpen. We vragen iedereen de laatste dag naar huis te vertrekken vóór 14 uur.

Enkele belangrijke zaken waar je zeker rekening mee moet houden voor vertrek naar huis:

  • Administratie: Vergeet niet je identiteitskaart terug te vragen bij de opnamedienst De gynaecoloog (en/of de assistent van de gynaecoloog) komt dagelijks langs op de kamer. Vergeet niet om papieren voor je werkgever, ziekenfonds, verzekering… aan de arts te geven ter ondertekening.
  • Voorschriften: Zorg dat je een voorschrift hebt voor ijzersupplementen als dit nodig bleek na de bloedafname. Zorg ervoor dat de kinderarts een voorschrift heeft meegegeven voor vitamine K voor je baby.
  • Werd er bij jullie kindje een bloedprikje gedaan n.a.v. het Bevolkingsonderzoek Aangeboren Aandoeningen? Zo niet, werd er een afspraak bij de zelfstandige vroedvrouw/kinderarts hiervoor geregeld? (Meer info op de website aangeboren bevolkingsonderzoek)
  • Vergeet niet de resterende luiers, vochtige doekjes, maandverbanden, borstkompressen, Kamilosan® en het verzorgingszakje mee te nemen. Ben je niet zeker wat er wel of niet mee mag, vraag dit dan aan de vroedvrouwen.
  • Vul een tevredenheidsenquête in over de afdeling. Zo kunnen wij steeds bijleren over jullie ervaringen bij ons! Je kan de enquête vragen op de dienst waar je verblijft.

Brochure: naar huis met je baby

Teaser afbeelding van de dienst materniteit, verloskamer en neonatologie