Videoconsultatie via MyGZA

Je privacy gewaarborgd

Wanneer je bij GZA Ziekenhuizen een afspraak hebt voor een videoconsult bij één van onze zorgverleners, zorgen we ervoor dat je op een zo eenvoudig mogelijke manier hieraan kan deelnemen terwijl je privacy en je persoonlijke gegevens maximaal beschermd blijven.

Je kan enkel deelnemen aan een videoconsultatie vanop de website MyGZA, het online patiëntenportaal van GZA. Surf hiervoor naar https://my.gza.be op je PC, laptop, tablet of smartphone via een recente webbrowser (bv. Edge, Chrome of Safari). Let op: het toestel dat je gebruikt moet beschikken over een goede microfoon en (web)camera. We raden het gebruik van een laptop of PC met webcam aan als meest comfortabele oplossing.

Om deel te nemen aan een videoconsult moet je altijd aanmelden op MyGZA met je identiteitskaart of via ItsMe. Je kan niet inloggen met een gebruikersnaam, ook al doe je dat meestal op die manier.

Wanneer je door middel van je digitale identiteit bent aangemeld op MyGZA, kies je de optie ‘Mijn afspraken’ (via het hoofdscherm of via het menu).

Icoon met Mijn afspraken

In de lijst van je afspraken zie je bij elke afspraak die via online videoconsultatie zal plaatsvinden, een link verschijnen. Klik op deze link om via een laatste bevestigingsscherm de online consultatie te starten.

videoconsult maak een afspraak

Je kan de videoconsultatie ook starten vanuit het detailscherm van de afspraak.

videoconsult start consultatie

Je pc of laptop gebruiken

Wanneer je het videogesprek hebt opgestart, zal er een Microsoft Teams venster openen waarin het videogesprek zal plaatsvinden. Wanneer je inbelt vanop een pc of laptop, moet de Microsoft Teams-applicatie niet geïnstalleerd zijn. Je kan het gesprek gewoon via het venster van je browser voeren. Zorg er wel voor dat je browser toestemming heeft om je microfoon en camera te gebruiken. Je browser zal dat vragen zodra je het gesprek start.

Je smartphone of tablet gebruiken

Als je inbelt vanop een smartphone of tablet, zal eerst de Microsoft Teams-app op je toestel geïnstalleerd worden. Nadien zal je automatisch doorverbonden worden naar je videoconsultatie. Je hebt geen Microsoft-account nodig om deel te nemen aan het videogesprek.

Kom in contact met je zorgverlener

Als alles goed gaat zal je terechtkomen in de ‘virtuele lobby’ van je videoconsultatie. Vanaf het moment dat je zorgverlener beschikbaar is, zal je automatisch doorverbonden worden. Blijf dus rustig even wachten in de virtuele lobby en sluit zeker het Teams venster niet af.

Na het gesprek met je zorgverlener kan je het venster of de app waarin het gesprek heeft plaatsgevonden gewoon afsluiten. Moest je nog aangemeld zijn op MyGZA, kan je je hierop ook afmelden via de hiervoor voorziene knop of menu-optie.