Christel (52), verpleegkundige, gastro-enterologie

“Na 19 jaar in de schoonmaak te hebben gewerkt, besloot ik me om te scholen tot verpleegkundige. Ik kreeg de kans om bij GZA te starten, na mijn opleiding van 4 jaar. Ik ben hier op de dienst gastro-enterologie heel fijn onthaald geweest. We hebben een leuk team en er wordt veel gelachen op de dienst. GZA heeft me vanaf het begin al aangetrokken omwille van de gemoedelijke, aangename sfeer die hier hangt.

Getuigenis van medewerker gastro-enterologie

Hier hangt een gemoedelijke, aangename sfeer.

Christel (52) - verpleegkundige gastro-enterologie

Tijdens mijn werkdag sta ik onder andere in voor de verpleegtechnische handelingen, die ik erg graag doe, de algemene verzorging van patiënten, alsook het emotioneel bijstaan van (soms terminale) patiënten. Mijn leeftijd en mijn empathisch vermogen zijn hier zeker een pluspunt. Patiënten vertellen wel eens dat ik rust breng. Naast die verpleegtechnische handelingen en het contact met de patiënten, vind ik ook het contact met mijn collega’s erg belangrijk. Vroeger had ik een eenzame job, maar dat is nu helemaal niet meer het geval.

“Samen zin voor zorg” betekent voor mij samen met mijn collega’s streven naar dat wat goed is voor de patiënt. Ik wil de mensen behandelen zoals ik zelf ook behandeld wil worden. Daarnaast wil ik mensen inspireren om, net als ik, hun droom niet op te geven, je kan veel meer dan je zelf denkt, ook verpleegkundige worden op latere leeftijd.”