Veerle (54), begeleidingsverpleegkundige

“Als begeleidingsverpleegkundige is mijn prioriteit nieuwe verpleegkundigen op de werkvloer bij te staan. Ik probeer met elke nieuwe verpleegkundige 2 voormiddagen samen te werken. Samen met de hoofdverpleegkundige bekijken we hoe de inscholing van de nieuwe medewerker verloopt en plannen we indien nodig bijkomende begeleidingsdagen in. De lengte van ieder traject varieert afhankelijk van de nood van de nieuwe medewerker. Een goede portie mensenkennis en mijn communicatieve vaardigheden helpen me hier wel in. Daarnaast coördineer en organiseer ik de mentorenwerking en studentenwerking, onderhoud ik contacten met de scholen en geef ik presentaties, opleidingen, organiseer ik infodagen…

Getuigenis van een verpleegkundige van GZA

Ik voel me verpleegkundige in hart en ziel en ik wil een inspiratie zijn voor anderen.

Veerle (54) - Begeleidingsverpleegkundige

Het leuke aan mijn job is de afwisseling en de vrijheid om mijn werk zelf te organiseren. Ik kom met veel jonge mensen met nieuwe ideeën en inzichten in contact die starten in het beroep van verpleegkundige. Er is veel interactie en mijn job verlangt dat ik bijblijf in alle facetten. “Samen zin voor Zorg!” betekent voor mij aan nieuwe verpleegkundigen kunnen tonen dat je na 32 jaar in het vak als verpleegkundige ook nog altijd enorm veel zin kan hebben om zorg te verlenen. Ik voel me verpleegkundige in hart en ziel en ik wil een inspiratie zijn voor anderen.

GZA is voor mij een werkgever waar een goede sfeer en een open cultuur is en waar kansen geboden worden aan medewerkers om hun competenties te ontwikkelen. Ik ben reuzeblij dat ik na verschillende jaren als verpleegkundige en 10 jaar als hoofdverpleegkundige de kans heb gekregen om deze functie uit te bouwen. Ik vind het ook erg fijn dat GZA gekozen heeft om deze job niet louter administratief in te vullen, maar om inhoudelijk meerwaarde te kunnen bieden.”