Spoedgeneeskunde: Procedure opname

 

 

campus Sint-Augustinus - route 136

campus Sint-Vincentius - route 101

Opname in het ziekenhuis

Als de arts besluit je te hospitaliseren, regelen we een opname voor jou. Je hebt dan de vrije keuze tussen een privékamer of een gemeenschappelijke kamer, afhankelijk van de beschikbaarheid. Uiteraard is er een prijsverschil tussen een gemeenschappelijke- of een privékamer. Meer informatie over de prijzen kan je vinden op de pagina’s met financiële informatie.

Behandeling op een andere campus

Mogelijk ligt de gespecialiseerde verpleegafdeling waar je behandeling wordt voortgezet op een andere campus van GZA Ziekenhuizen. Centralisatie per medische discipline waarborgt immers een grotere deskundigheid. In dat geval brengt een ziekenwagen je kosteloos naar de andere campus. Indien nodig wordt er medische begeleiding voorzien.

Naar huis

Ga je na behandeling op de spoeddienst naar huis, dan krijg je (indien nodig) een afspraak mee voor een raadpleging. Controleer zeker nog even al jouw gegevens. Zijn deze niet juist, laat deze dan meteen aanpassen door de baliemedewerker van de dienst spoedgevallen. Ben je dit vergeten? Dan kan je deze gegevens ook bij jouw volgende bezoek aan het ziekenhuis laten aanpassen bij de patiëntenregistratie.

Controleer bij vertrek of je alle nodige documenten hebt (terug)gekregen:

  • identiteits- en EZK (Europese ZiekteverzekeringsKaart);
  • geneesmiddelenvoorschrift;
  • voorschrift thuisverpleging;
  • verzekeringsformulieren;
  • attest arbeidsongeschiktheid;
  • het verslag voor je huisarts sturen wij per e-mail.
Behandeling spoedgevallen

Nazorg

Heb je bepaalde medicijnen nodig, maar is het al voorbij het sluitingsuur van de apotheker of is het weekend? Vind hier een apotheker met wachtdienst in jouw buurt.