Campussen

Gasthuiszusters Antwerpen (GZA) is een organisatie van zorg- en welzijnsvoorzieningen. De groep bestaat uit een ziekenhuis met drie campussen en meerdere woonzorgcentra. Daarnaast heeft GZA Ziekenhuizen ook een polikliniek waar je terechtkan voor raadplegingen. 

Elke dag vinden zo’n 1170 patiënten de weg naar ons ziekenhuis. Op onze drie campussen samen staan 3100 enthousiaste, competente medewerkers en meer dan 400 gespecialiseerde artsen uit de meest diverse disciplines voor jou klaar.

Hoe bereik je ons?

Je kan bij GZA Ziekenhuizen terecht in Wilrijk (campus Sint-Augustinus), Antwerpen-Centrum (campus Sint-Vincentius) en Mortsel (campus Sint-Jozef). In onze polikliniek Hof ter Schelde op Linkeroever kan je enkel terecht voor raadplegingen. Onze campussen zijn zowel met de wagen als met het openbaar vervoer vlot bereikbaar. Voor actuele verkeersinformatie kan je steeds de website Slim naar Antwerpen raadplegen. Routebeschrijvingen met het openbaar vervoer kan je vlot raadplegen op de website van De Lijn.

campus Sint-Augustinus

Campus Sint-Augustinus is een algemeen ziekenhuis met 580 erkende bedden. Je kan hier terecht voor raadplegingen en ingrepen. 

Op campus Sint-Augustinus vind je een gespecialiseerd aanbod van moeder- en kindzorg met een focus op prenatale diagnostiek, fertiliteit en intensieve zorgen voor zwangeren en pasgeborenen. Daarnaast is deze campus gespecialiseerd in oncologische behandelingen - waaronder oncologische heelkunde, chemo- en radiotherapie en klinische studies. Verder zijn hier ook de borstkliniek en de kliniek voor eierstokkanker en familiale borstkanker ondergebracht.

Campus Sint-Augustinus bevindt zich in Wilrijk, vlakbij afrit 6 op de E19. Je kan deze campus ook met het openbaar vervoer bereiken. De dichtstbijzijnde haltes zijn "Wilrijk Sint Augustinusziekenhuis", "Wilrijk Pius X-plein" en "Antwerpen Groenenborgerlaan". Meer informatie vind je op de website van De Lijn

Opgelet: vanaf 17 april 2023 zijn er wegenwerken op de Grotesteenweg vanaf de Uitbreidingsstraat tot en met het kruispunt met de Elisabethlaan en het Ringfietspad. Hou daarom rekening met omleidingen om op tijd bij campus Sint-Augustinus aan te komen, als je vanaf Berchem of het centrum komt. Volgens de huidige planning duren de werken tot september.

Algemene bezoekuren:
14 - 20 uur
Oosterveldlaan 24
2610 Wilrijk

campus Sint-Vincentius

Campus Sint-Vincentius is een algemeen ziekenhuis met 336 erkende bedden. Je kan hier terecht voor raadplegingen en ingrepen. 

Op campus Sint-Vincentius ligt het zwaartepunt van de thoraxheelkunde. Met de meest bevraagde MUG-dienst van Vlaanderen is ook de spoedafdeling op deze campus een vaste waarde in het Antwerpse centrum. Daarnaast is de materniteit d.m.v. het BFHI-label een referentie inzake natuurlijk bevallen en begeleiding bij borstvoeding. Verder is hier ook het muco-referentiecentrum gelokaliseerd.

Bereikbaarheid

Campus Sint-Vincentius bevindt zich in het centrum van Antwerpen, vlakbij het Stadspark, de Belgiëlei en de Mechelsesteenweg. Deze campus is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, zelfs vanaf Linkeroever. De dichtstbijzijnde haltes zijn "Antwerpen Belgiëlei", "Antwerpen Sint-Vincentius" en "Antwerpen Gounod". Meer informatie vind je op de website van De Lijn

Sinds 1 augustus 2023 geldt een nieuw parkeerreglement in een deel van het centrum van Antwerpen. Deze campus ligt niet in dat beperkte parkeergebied. Je mag parkeren in de straten rond het ziekenhuis. Je leest meer hierover bij de stad Antwerpen.

Opgelet: er zijn wegenwerken op de Grotesteenweg vanaf de Uitbreidingsstraat tot en met het kruispunt met de Elisabethlaan en het Ringfietspad. Hou daarom rekening met omleidingen om op tijd bij campus Sint-Vincentius aan te komen, als je vanaf Berchem of Mortsel komt. Volgens de huidige planning duren de werken tot september 2024.

Huisartenwachtpost

De campus huisvest sinds juli 2021 huisartsenwachtpost Brabo. Daar kan je terecht tijdens het weekend of op feestdagen wanneer je een dringend medisch probleem hebt dat niet kan wachten tot je eigen huisarts weer beschikbaar is. De huisartsenwachtpost Brabo is een samenwerking tussen GZA Ziekenhuizen en huisartsenkring Minerva (Antwerpen-centrum en Berchem). Contactgegevens, openingsuren en andere informatie vind je op de website van de huisartsenkring.  

Algemene bezoekuren:
14 - 20 uur
Sint-Vincentiusstraat 20
2018 Antwerpen

campus Sint-Jozef

Campus Sint-Jozef is een algemeen ziekenhuis met 96 bedden.

Campus Sint-Jozef spitst zich toe op (psycho)geriatrie, inwendige (dag)hospitalisatie en ambulante en gehospitaliseerde revalidatie. Ook de diabetische voetkliniek en de MS-kliniek zijn hier gehuisvest.

De campus huisvest sinds 2019 huisartsenwachtpost ZORA, wat staat voor ZuidOostRand Antwerpen. Daar kan je terecht tijdens het weekends of op feestdagen wanneer je een dringend medisch probleem hebt dat niet kan wachten tot je eigen huisarts weer beschikbaar is. De huisartsenwachtpost ZORA is een samenwerking tussen GZA Ziekenhuizen en huisartsenkring Mortsel. Contactgegevens, openingsuren en andere informatie vind je op http://hwpzora.be/.

COVID test- en triagecentrum ZORA op campus Sint-Jozef is gesloten. Kijk hier voor een testcentrum in je buurt. 

Campus Sint-Jozef is gelegen in Mortsel en is vlot bereikbaar voor de omliggende gemeenten zoals Kontich, Boechout, Lint, Hove, Berchem,... 

Daarnaast is campus Sint-Jozef ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde haltes zijn "Mortsel Sint-Jozefkliniek" en "Mortsel Haleblok". Meer informatie vind je op de website van De Lijn

Algemene bezoekuren:
14 - 20 uur
Molenstraat 19
2640 Mortsel

polikliniek Hof ter Schelde

In de polikliniek Hof ter Schelde kan je terecht voor een aantal raadplegingen: 

De polikliniek Hof ter Schelde is zeer vlot bereikbaar vanaf het Waasland, zowel met de wagen als met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde halte is "Antwerpen Hof Ter Schelde". Meer informatie vind je op de website van De Lijn. 

August Vermeylenlaan 6
2050 Antwerpen