Hart- en vaatziekten (Cardiologie)

Cardiologie omvat de diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten. Dit kan gaan over aangeboren hartafwijkingen, hartfalen, klepaandoeningen, aandoeningen van de kransslagaders, pijn op de borst, hartinfarcten, ritmestoornissen.

 

campus Sint-Augustinus - route 171 

campus Sint-Vincentius - route 175 

campus Sint-Jozef - gelijkvloers 

polikliniek Hof ter Schelde

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Specialisten binnen GZA Ziekenhuizen vangen acute hartproblemen snel en volgens de recentste wetenschappelijke normen op, in nauwe samenwerking met de diensten 100/MUG, spoedgevallen en intensieve zorg.

Het Hartcentrum is een samenwerking tussen GZA Ziekenhuizen en ZNA, en is één van de eerste associaties binnen Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS).

Logostrook ZAS

Zorgen over eigen alcoholgebruik of dat van een familielid? Nood aan meer informatie?

GZA Ziekenhuizen heeft een Zorgpad Alcohol geïntroduceerd. In dit zorgpad bieden we ondersteuning om zelf bewuster om te gaan met het eigen alcoholgebruik. Daarnaast bieden we ook ondersteuning aan familieleden aan die te maken hebben met (overmatig) alcoholgebruik van een familielid.

Alcohol wordt in verschillende contexten voor verschillende redenen gebruikt. Het is niet altijd even gemakkelijk om het alcoholgebruik te verminderen als we niet begrijpen waarom we alcohol drinken. GZA Ziekenhuizen biedt groepsgesprekken aan verminderd tarief aan om patiënten en/of hun familieleden hierin te ondersteunen.

Afspraakinformatie

Campus Sint-Augustinus

De consultatieruimte bevindt zich op het gelijkvloers. 

Campus Sint-Vincentius

De consultatieruimte bevindt zich op het gelijkvloers. 

Campus Sint-Jozef

De consultatieruimte bevindt zich op het gelijkvloers. 

Polikliniek Hof ter Schelde

Je kan ook een afspraak maken op ZNA-locaties van het Hartcentrum. Kijk daarvoor op de website van het Hartcentrum.