Naar huis

Ook wanneer je naar huis mag zijn er nog enkele praktische zaken om het in achterhoofd te houden. Zorg dat je zeker de nodige attesten en voorschriften meeneemt en dat je geen persoonlijke spullen vergeet. Stel gerust nog bijkomende vragen aan je arts als je die nog zou hebben. 

Wanneer mag je het ziekenhuis verlaten?

Je arts bepaalt wanneer je het ziekenhuis mag verlaten. Hij geeft je een ontslagbrief mee voor je huisarts of voor de thuisverzorging. De arts en de verpleegkundigen helpen je de stap van het ziekenhuis naar huis zo eenvoudig mogelijk te maken. Vraag hen gerust informatie over de nodige nazorg.

Als je gebruik wilt maken van een ziekenwagen, de vervoerdienst van je ziekenfonds of een taxi, dan kan je dit aan een verpleegkundige op de verpleegeenheid vragen.

Voor raadplegingen van artsen kan je terecht op onze verschillende campussen. Dit kan rechtstreeks via vind een arts of per dienst via een afspraak maken.

Niets vergeten?

Kijk voor je naar huis vertrekt of je de volgende documenten hebt gekregen:

  • een verwijsbrief voor je huisarts
  • voorschriften voor geneesmiddelen, kinesitherapie, thuisverpleegkundige zorg of andere verstrekkingen
  • een getuigschrift voor je werkgever of school

Kijk voor het verlaten van de kamer na of je niets in de kasten, koelkast, kluis of het nachtkastje hebt achtergelaten. Vergeet niet voor je vertrek na te kijken of je je identiteitskaart teruggekregen hebt. Toch iets vergeten? Lees dan hier waar je terechtkan.

Ontslag na je opname in het ziekenhuis