Medische beeldvorming (Radiologie)

Radiologie of medische beeldvorming is de discipline in de geneeskunde die aandoeningen in beeld brengt door middel van röntgenstralen, magnetische resonantie en ultratonen.

campus Sint-Augustinus - route 132 (MRI-onderzoek)

campus Sint-Augustinus - route 121 (CT-scan, RX, mammo- of echografie, andere onderzoeken)

campus Sint-Vincentius - route 103

Waarvoor kan je bij ons terecht?

De dienst medische beeldvorming en radiologie van GZA Ziekenhuizen beschikt over het volledige arsenaal van moderne radiologische apparatuur voor MRI (3 zalen), echografie (6 toestellen), conventionele radiologie (7 zalen), CT (4 zalen), ConeBeam (2 zalen), mammografie (4 zalen), interventieradiologie onder echogeleiding en angiografie (1 zaal). Deze technieken staan ter beschikking verspreid over 3 campussen: in Antwerpen centrum (campus Sint-Vincentius), Wilrijk (campus Sint-Augustinus) en Mortsel (campus Sint-Jozef).

Innovatie in de radiologie gaat bijzonder snel. Om de nieuwste technieken aan onze patiënten te kunnen aanbieden zijn regelmatige investeringen nodig. GZA ziekenhuizen heeft beslist om alle CT-scanners tegelijk te vervangen door een uniform en state of the art park van toestellen. Hierdoor kunnen we onderzoeken uitvoeren met aanzienlijk minder straling. Bovendien wordt op onze campussen Sint-Augustinus en Sint-Vincentius dual energy scanning mogelijk. Dit laat toe aandoeningen duidelijker en meer vroegtijdig in het licht te stellen.

Het geheel wordt ondersteund door een campusoverschrijdend softwareplatform dat de radiologen toelaat de beelden te verwerken en te interpreteren vanop eender welke campus, onafhankelijk van waar ze gemaakt werden. Zo kunnen radiologen gespecialiseerd in een bepaalde pathologie de beelden nakijken, ongeacht op welke campus ze zich bevinden.

Maak een afspraak

Je vindt een dienst medische beeldvorming op alle campussen van GZA Ziekenhuizen. Op de infopagina’s over de verschillende onderzoeken kan je lezen op welke campussen deze onderzoeken plaatsvinden.

  • Onderzoeken gebeuren enkel op afspraak en met een medisch voorschrift.
  • Lees vóór je een afspraak maakt eerst de informatie over het onderzoek waarvoor je een afspraak maakt.
  • Ben je onverwacht verhinderd? Contacteer ons dan zo spoedig mogelijk om je afspraak te verplaatsen of af te zeggen. Dan kunnen we in jouw plaats andere patiënten helpen.

Afspraakinformatie

Campus Sint-Augustinus

  • MRI:Meld je aan via de inschrijvingskiosk in de centrale inkomhal. Volg daarna route 132 (op het gelijkvloers).
  • CT-scan, RX, mammo- of echografie, andere onderzoeken:Meld je aan via de inschrijvingskiosk in de centrale inkomhal. Volg daarna route 121 (op het gelijkvloers).

Campus Sint-Jozef

Enkel voor:

  • conventionele radiologie / röntgenopnames
  • echografie / Doppler / Duplex onderzoek
  • CT-scan
  • Mammografie
  • BMC/botdensitometrie

Maak tijdig een afspraak. Voor sommige onderzoeken moet u rekening houden met een wachttijd, deze is sterk afhankelijk van het uit te voeren onderzoek. Bij het maken van een afspraak kan u daarover meer informatie bekomen.