Waarom werken bij GZA?

Elke dag vinden zo’n 1170 patiënten de weg naar ons ziekenhuis. Op onze drie campussen samen staan 3200 enthousiaste, competente medewerkers en meer dan 400 gespecialiseerde artsen uit de meest diverse disciplines voor hen klaar.

Werken bij GZA van A tot Z

Gasthuiszusters Antwerpen bestaat uit drie ziekenhuiscampussen en elf woonzorgcentra. Op onze ziekenhuiscampussen krijgen je ambities een échte kans en streven we naar een mooi evenwicht tussen je werk en je privéleven. Bij GZA Ziekenhuizen staan dagelijks zo’n 3200 medewerkers en meer dan 400 artsen klaar voor onze patiënten. Hoor jij er straks bij? Hieronder vind je alvast terug wat je bij ons van A tot Z kan verwachten.

Anciënniteit

We bieden je een marktconform loon met overname van relevante werkervaring vanaf de eerste werkdag.

Bijkomende vakantiedagen & arbeidsduurvermindering

Je hebt recht op 4 bijkomende vakantiedagen uit de sector, 3 GZA-dagen en een extra vrije dag voor de feestdag van 11 juli (dus 8 dagen extra bovenop de 20 wettelijke dagen). Onze voltijdse arbeidsduur bedraagt 38 uur/week. We werken in dagen van 8 uur en weken van 40 uur, waardoor je ongeveer 1 extra vrije dag per maand hebt. Afhankelijk van jouw functie, heb je vanaf 45 jaar of vanaf 50 jaar ook recht op extra vrije dagen.

Communicatie

We communiceren zoveel mogelijk met onze medewerkers via een diverse waaier aan communicatiemedia: intranet, sociale media, periodiek medewerkersmagazine “ZorGZAam”, enzovoort .

Doorgroeimogelijkheden

Horizontaal of verticaal doorgroeien binnen GZA is mogelijk door ons open-vacaturesysteem. Hierin kunnen onze medewerkers alle vacatures online opvolgen en hun interesse laten blijken. We denken graag mee over optimale inzet van hun talenten.

Elektronisch patiëntendossier

Verpleegplannen, zorgplanning, observaties, aanvragen voor medisch-technische diensten, medicatie-aanvragen, ondersteunende diensten... verwerken we elektronisch. Vanaf het begin van je tewerkstelling voorzien we hiervoor een grondige opleiding om vertrouwd te geraken met het huidige softwarepakket. Daarnaast heeft GZA samen met ZNA recent gekozen voor HIX van ChipSoft als innovatief en performant elektronisch patiëntendossier (EPD). Als medewerker heb je een unieke kans om de komende jaren mee te werken aan de ontwikkeling en het testen van dit nieuwe EPD. We hebben de ambitie dit organisatie breed te implementeren met bijzondere aandacht voor intra- en extramurale communicatie met actieve betrokkenheid van de patiënt. Dit nieuwe EPD zal ons helpen om zo efficiënt mogelijk een kwaliteitsvolle en veilige patiëntenzorg te blijven realiseren.

Feedback

Regelmatige feedback draagt bij tot een goede samenwerking. Daarom voeren medewerker en leidinggevende (minimum) jaarlijks een talentgesprek waarbij je functioneren besproken en gewaardeerd wordt.

Gezonde uurroosters

Voor alle medewerkers zoeken we naar personeelsvriendelijke uurroosters die rekening houden met het familiale en sociale leven van de medewerker en die de gezondheid van onze medewerker op lange termijn niet schaden. Deze uurroosters houden rekening met de eisen van een goede organisatie op de dienst en met de verwachtingen van de collega’s.

 

Hospitalisatieverzekering

Na 6 maanden dienst heb je recht op een ruime hospitalisatieverzekering. Vanaf vijf jaar in dienst bij GZA heb je ook recht op een aanvullende verzekering bij ziekte en ongeval in privéleven.

Input van medewerkers

We hechten veel belang aan jouw mening en jouw ideeën als medewerker. Je kan je inzetten als referentieverpleegkundige, deelnemen aan werkgroepen of meedenken over bepaalde onderwerpen zoals bijvoorbeeld duurzaamheid op de werkvloer.

Jouw loopbaan

Ben je op zoek naar een nieuwe stap in je carrière? Via je leidinggevende en via de dienst talentbeheer kan je als medewerker beroep doen op onze interne loopbaanbegeleiding.

Kinder- en vakantieopvang

We voorzien opvang tijdens het schooljaar en tijdens de vakanties voor kinderen van 0 tot 12 jaar. (www.gzakinderopvang.be).

Leuke evenementen

We organiseren doorheen het jaar verschillende evenementen voor medewerkers: GZA Stagepluim, dropping, quiz, 10 miles , medewerkersfeest, sinterklaasfeest, ...

Maaltijden

In onze medewerkerscafetaria kan je warme en koude maaltijden bekomen voor € 2,00, soep en drank zijn altijd gratis.

Nieuwe technologie

Onze voorzieningen zijn ingericht met moderne apparatuur. We streven ernaar alle nieuwe trends en evoluties op te volgen en aan te bieden. De nieuwbouwprojecten en renovaties op onze campussen en in onze woonzorgcentra garanderen een moderne en hedendaagse infrastructuur.

Opleidingsmogelijkheden

Omdat we opleiding belangrijk vinden voor iedereen, bieden we:

  • een uitgebreid inwerktraject waarbij nieuwe medewerkers gezamenlijk starten op de eerste werkdag van de nieuwe maand. Bij start op de werkvloer krijg je een peter of meter toegewezen om je wegwijs te maken op de afdeling;
  • een brugopleiding van gegradueerd naar bachelor verpleegkundige met betaalde interne stages;
  • een ruim intern en extern opleidingsaanbod;
  • een persoonlijk vormingsplan dat je bespreekt met jouw dienstverantwoordelijke.
Premies

Je ontvangt jaarlijks een attractiviteits- en eindejaarspremie.

Quality

Een ziekenhuis is een complexe organisatie met een grote verscheidenheid aan risicovolle processen. Werken met bekwame artsen, verpleegkundigen en medewerkers alleen is niet langer voldoende. Ook in ziekenhuizen moeten de zaken zo georganiseerd worden dat het bewaken van kwaliteit mogelijk wordt. In het verleden leverde GZA Ziekenhuizen al heel wat inspanningen om de kwaliteit en de veiligheid van zijn zorg te verbeteren. Daarom laten we ons als eerste algemeen ziekenhuis doorlichten door het systeemtoezicht van de Vlaamse zorginspectie.   

Ruggensteun

Ook op moeilijke momenten willen we als werkgever ondersteuning bieden. We bouwden een netwerk aan getrainde medewerkers om deze ondersteuning mogelijk te maken: vertrouwenspersonen, Team Support Plan, stress en burnout coaching, …

Samen Veerkrachtig

GZA wil medewerkers veerkrachtig maken en heeft oog voor psychisch welzijn op de werkvloer. In kader van ‘Samen Veerkrachtig’ worden tal van acties en initiatieven gelanceerd zoals yoga, mindfulness, infosessies,…

Telewerk

In bepaalde functies en in overleg met je leidinggevende, heb je de mogelijkheid om structureel of occasioneel thuis te werken.

Uitstapjes met de collega’s

Jaarlijks voorzien we voor elk team een teambuildingsbudget om samen met de collega’s van je dienst op uitstap te gaan.

Vergoedingen voor onregelmatige prestaties

Als medewerker heb je recht op volgende vergoedingen:

  • 100 % op zon- en feestdagen;
  • 35 % voor nachtprestaties (tussen 20 en 7 uur);
  • 26 % voor zaterdagprestaties;
  • 20 % tussen 19 en 20 uur;
  • Er zijn ook een wacht- en oproepvergoeding voorzien.
Woon-werkverkeer

Je krijgt een kilometervergoeding, ook als je met de fiets of te voet komt werken of terugbetaling van de kosten van openbaar vervoer.

Extra kortingen

Je kan kortingen bij verschillende handelaars ontvangen via Benefits @ Work op reizen, mode, ontspanningsmogelijkheden, media, elektro en in diverse webshops. Daarnaast kan je ook aan een voordelig tarief een abonnement voor de Zoo en Planckendael kopen. 

Meer info

YouTube-kanaal

Op ons YouTube-kanaal posten we regelmatig filmpjes waarin je een kijkje achter de schermen van onze diensten kan nemen.

Zin voor Zorg

Kortom, je komt terecht in een omgeving waar gezorgd wordt voor onze patiënten maar ook voor jou als medewerker en als collega.