Neurochirurgie (Heelkunde van hersenen en zenuwen)

Neurochirurgie richt zich op de chirurgische behandeling van aandoeningen van het zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg, zenuwen) en de wervelkolom (rug en nek).

campus Sint-Augustinus - route 339 (consultatie)

campus Sint-Augustinus - route 147 (Brai²n )

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Je kan bij de dienst neurochirurgie terecht voor bijvoorbeeld operaties in geval van hersenbloedingen of hersentumoren, tot behandeling van hersenletsel bij een ongeval of het verhelpen van zenuwpijnen door bijvoorbeeld een hernia in de rug of in de nek wanneer een conservatieve behandeling niet voldoende blijkt.

De dienst neurochirurgie van GZA Ziekenhuizen coördineert ook de activiteiten van Brai²n Antwerp, het onderzoeks- en behandelingscentrum voor neuromodulatie van GZA Ziekenhuizen. Neuromodulatie beïnvloedt de activiteit van het centrale zenuwstelsel via bijvoorbeeld elektrische impulsen. Dit kan een oplossing bieden voor sommige patiënten met bv. chronische pijn of bewegingsstoornissen (o.a. Parkinson). 
Informatie over veelvoorkomende neurochirurgische aandoeningen waarbij ons team je kan helpen vind je op de website van de NeurochirurgieGroep.

Je kan bij de dienst neurochirurgie terecht op campus Sint-Augustinus en campus Sint-Vincentius. Je kan een afspraak maken via de raadpleging op de campus van jouw keuze of via ons centraal secretariaat op campus Sint-Augustinus. Je kan dit secretariaat ook contacteren voor andere vragen zoals operatieplanningen, attesten, enzovoort.

Afspraakinformatie

Campus Sint-Augustinus

Op campus Sint-Augustinus vind je de dienst neurochirurgie op de 2de verdieping, volg route 339. Brai²n vind je op het gelijkvloers, volg route 147.

Campus Sint-Vincentius

Op campus Sint-Vincentius vind je de dienst neurochirurgie op de 1ste verdieping, volg route 65.