Handcentrum

Het handcentrum behandelt alle aandoeningen van de hand, pols en elleboog. Deze kunnen het gevolg zijn van aangeboren afwijkingen, bepaalde ziekten zoals reuma en artrose of ongevallen.

campus Sint-Augustinus - route 13

COVID-19 coronavirus: update hand –en polscentrum

Beste patiënten

Het Handcentrum  en de privé consultaties te Kapellen, Lier en Mechelen zijn voorbereid om opnieuw progressief te herstarten op een veilige manier voor de patiënten en het personeel.

Een veilige en vlotte flow, een zeer rustige wachtzaal met gespreide raadpleging en een team dat klaarstaat om jou verder te helpen.

Om een afspraak te maken kan je vanaf maandag 4 mei ons secretariaat opnieuw bereiken op het gekende nummer 03 443 43 47. Wij zullen trachten iedereen zo snel mogelijk een afspraak te geven in de mate van het mogelijke.

Alle afspraken worden gemaakt onder voorbehoud. Wij volgen dagelijks de nieuwe richtlijnen en maatregelen van de overheid op, alsook de wijzigingen binnen het ziekenhuis.

Patiënten waarvan de ingreep werd geannuleerd hoeven zelf geen contact op te nemen. Wij zullen iedereen contacteren om de ingreep te herplannen van zodra dit mogelijk is. Voorlopig is onze operatiecapaciteit zeer beperkt.

Wij vragen iedereen om op het afgesproken tijdstip te komen en geen extra personen mee te nemen. Indien je zelf een mondmasker hebt gelieve dit dan te dragen.

Met vriendelijke groeten

Het handchirurgisch team.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Bij aangeboren afwijkingen wordt er vaak tijdens het eerste levensjaar chirurgisch ingegrepen. Gewrichten die pijnlijk zijn door reuma of artrose vervangen we vaak door prothesen (zoals dat ook gebeurt bij bijvoorbeeld de heupen), met de duimprothese als meest frequente. Tenslotte behandelen we breuken die het gevolg zijn van ongevallen. Deze herstellen we met plaatjes en schroeven zodat u zo snel mogelijk weer kan bewegen.  

Ons team bestaat uit drie chirurgen, twee bandagisten en een verpleegkundige met gespecialiseerde opleidingen. Zij worden ondersteund door een performant secretariaat dat de patiënt steeds kan informeren bij administratieve vragen over een afspraak of een (chirurgische) ingreep.

Op consultatie

 

  Wat brengt u mee?

  • identiteitskaart;
  • resultaten van de reeds uitgevoerde onderzoeken;
  • eventueel verwijsbrief van de verwijzende arts (niet verplicht);
  • formulieren van de verzekering, gegevens arbeidsongeval, arbeidsongeschiktheid, ...

  Waar meldt u zich aan?

  U schrijft zich via de inschrijvingskiosk, die zich in de inkomhal van het Oosterveldgebouw bevindt, in vooraleer u zich naar het secretariaat van het handcentrum begeeft. De inschrijving via de kiosk gebeurt op eenvoudige en intuïtief ingerichte schermen, waardoor u zich sneller kunt inschrijven.

  Onze baliemedewerkers staan klaar mocht u een helpende hand kunnen gebruiken.

  Stap voor stap

  1. Voer uw elektronische identiteitskaart (e-ID) in.
  2. Lees de schermen zorgvuldig en volg de getoonde instructies.
  3. Afhankelijk van de inschrijving worden etiketten en een routenummer (al dan niet met uw volgnummer) geprint.
  4. Controleer of u alles uit de printers hebt gehaald. Vergeet zeker uw e-ID niet terug te nemen.
  5. Begeef u naar het secretariaat handcentrum (Oosterveld, 1e verdieping, route 13).
   Betreft het een arbeidsongeval, gelieve dit steeds te vermelden aan de secretaresse voor de consultatie. Indien mogelijk mag u reeds de gegevens i.v.m. dit ongeval meenemen (naam verzekering, polisnummer, adres werkgever ...)

  Na de raadpleging meldt u zich opnieuw aan op het secretariaat

  Afspraakinformatie

  Campus Sint-Augustinus

  Je vindt het handcentrum op de eerste verdieping, volg route 13