Handcentrum

Het handcentrum behandelt alle aandoeningen van de hand, pols en elleboog. Deze kunnen het gevolg zijn van aangeboren afwijkingen, bepaalde ziekten zoals reuma en artrose of ongevallen.

campus Sint-Augustinus - route 13

 

COVID-19 coronavirus: update hand –en polscentrum

Beste patiënten

Het Handcentrum en de privéconsultaties te Kapellen, Lier en Mechelen zijn voorbereid om opnieuw progressief te herstarten op een veilige manier voor de patiënten en het personeel.

Een veilige en vlotte flow, een zeer rustige wachtzaal met gespreide raadpleging en een team dat klaarstaat om jou verder te helpen.

Om een afspraak te maken, kan je vanaf maandag 4 mei ons secretariaat opnieuw bereiken op het gekende nummer 03 443 43 47. Wij zullen trachten iedereen zo snel mogelijk een afspraak te geven in de mate van het mogelijke.

Alle afspraken worden gemaakt onder voorbehoud. Wij volgen dagelijks de nieuwe richtlijnen en maatregelen van de overheid op, alsook de wijzigingen binnen het ziekenhuis.

Patiënten waarvan de ingreep werd geannuleerd, hoeven zelf geen contact op te nemen. Wij zullen iedereen contacteren om de ingreep te herplannen van zodra dat mogelijk is. Voorlopig is onze operatiecapaciteit zeer beperkt.

We vragen iedereen om op het afgesproken tijdstip te komen en geen extra personen mee te nemen. Als je zelf een mondmasker hebt, gelieve dat dan te dragen.

Met vriendelijke groeten

Het handchirurgisch team

Waarvoor kan je bij ons terecht?

Bij aangeboren afwijkingen wordt er vaak tijdens het eerste levensjaar chirurgisch ingegrepen. Gewrichten die pijnlijk zijn door reuma of artrose vervangen we vaak door prothesen (zoals dat ook gebeurt bij bijvoorbeeld de heupen), met de duimprothese als meest frequente. Ten slotte behandelen we breuken die het gevolg zijn van ongevallen. Die herstellen we met plaatjes en schroeven zodat je zo snel mogelijk weer kan bewegen.  

Ons team bestaat uit drie chirurgen, twee bandagisten en een verpleegkundige met gespecialiseerde opleidingen. Zij worden ondersteund door een performant secretariaat dat de patiënt steeds kan informeren bij administratieve vragen over een afspraak of een (chirurgische) ingreep.

Groepsfoto handcentrum

Afspraakinformatie

Campus Sint-Augustinus

Je vindt het handcentrum op de eerste verdieping, volg route 13