Parkeren

GZA Ziekenhuizen beschikt op de verschillende campussen over een betaalparking waar je je wagen kwijt kan tijdens een bezoek aan het ziekenhuis. 

Op campus Sint-Augustinus

Je mag met de auto tot aan de hoofdingang van het ziekenhuis rijden om iemand te laten in- of uitstappen. Er zijn twee ondergrondse niveaus waar je jouw auto kan parkeren. De bovengrondse parkeerplaatsen zijn voorbehouden voor artsen en andersvaliden. Voor je vertrek betaal je aan een van de betaalautomaten in de parking op verdiepingen -1 en -2. Je kan betalen met muntstukken of biljetten van € 5,00 en € 10,00. Je kan ook betalen met bancontact. We proberen cash betalingen zo veel mogelijk te beperken, dus willen je vragen met bancontact te betalen indien mogelijk.

Opgelet: het aantal parkeerplaatsen is helaas beperkt. We werken aan een oplossing, maar raden in tussentijd aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer om onze campus te bezoeken.

Op campus Sint-Vincentius

Je mag met de auto tot aan de hoofdingang van het ziekenhuis rijden om iemand te laten in- of uitstappen. Er zijn twee ondergrondse niveaus waar je jouw auto kan parkeren. Voor je vertrek betaal je aan één van de betaalautomaten in de parking op verdiepingen -1 en -2 en aan de dienst spoedgevallen. Je kan betalen met bancontact (alle automaten) of met muntstukken of biljetten van € 5,00 en € 10,00 (enkel aan de automaat van de dienst spoedgevallen). We proberen cash betalingen zo veel mogelijk te beperken, dus willen je vragen met bancontact te betalen indien mogelijk. Je kan eveneens een tienbeurtenkaart aankopen aan de betaalautomaat voor € 20,00. Je kan dan voor € 2,00 per bezoek parkeren.

Je kan de parking binnenrijden van 6 tot 20 uur. Buiten rijden kan 24/24 uur. Opgelet: de maximum hoogte voor voertuigen in onze parking is 2,05m.

Parkeren in de buurt

Sinds 1 augustus 2023 mogen enkel vergunninghouders parkeren in het oude deel van het centrum van de stad Antwerpen. Deze campus ligt niet in dat deel van de stad. Je kan dus betaald parkeren in de omliggende straten. Meer info vind je bij de stad Antwerpen.

Op campus Sint-Jozef

Je kan met de auto tot aan de hoofdingang van het ziekenhuis rijden om iemand te laten in- en uitstappen. Er is een bezoekersparking voorzien, deze is bereikbaar via de Jordaenslei. Voor je vertrek kan je aan de betaalautomaat vlakbij de centrale inkomhal betalen. Je kan betalen met muntstukken of biljetten van € 5,00 en € 10,00. Je kan ook betalen met banccontact. We proberen cash betalingen zo veel mogelijk te beperken, dus willen je vragen met bancontact te betalen indien mogelijk.

Parkeertarieven

Vanaf 1 februari 2022 gelden volgende tarieven:

  • € 2,00 voor het eerste uur.
  • € 1,50 voor elke bijkomend uur, met een maximum van € 10 per dag.
  • Een tienbeurtenkaart voor bezoekers kost € 25,00.
  • Als je het parkeerterrein binnen de 15 minuten verlaat, hoef je niet te betalen. Je moet het ticket nog wel valideren in de betaalautomaat.
  • Verlies je je ticket, dan betaal je € 10,00.